Свет

Сви знате Србина који вози бадњак у „ферарију“? ОВЕ ГОДИНЕ ЈЕ ОТИШАО КОРАК ДАЉЕ: Цео свет гледа у њега (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Одлазак по бадњак у шуму на Бадњи дан стара је српска традиција која се у неким деловима наше земље одржала и до данашњих дана. Иако бадњака данас има да се купи на све стране, добар део српских домаћина ипак више воли да по храстове гране оде у шуму, као што се радило некада. Да је то случај и у дијаспору, показао нам је Љубиша Маруновић, Србин који годинама живи и ради у Швајцарској, а који је у жижу јавности допео прошле године, када је са луксузним Фераријем довезао гране храста из шуме у свој породични дом у Мисију.

Он је решио да и ове године понови исти поступак, а као превозно средство овај пут је користио луксузни модел Харли Дејвидсона, реплику из блокбастера Рокенрола.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када смо прошле године разговарали са Љубиша Маруновић (54) родом из Прокупља, рекао нам је да је на идеју дошао након што је видео комшије како у својим аутомобилима доносе јелке за католички Божић.

– Видео сам како они стављају јелке у своје аутомобиле за католички Божић и решио сам да ове године и ја одем по бадњак „фераријем“. Пре њега сам такође возио луксузне аутомобиле, али никада раније нисам радио овако нешто – рекао нам је он тада.

Ове године, Љубиша, иначе власник радње „Тефани Пнеус“ која се бави продајом фелни и пнеуматика за скупе четвороточкаше, решио је да у шуму оде на мотору марке Харли Дејвидсон.

Кацига, појас око струка, бајкерска јакна и секира на рамену. Све је било спремно за полазак у шуму. На питање шта га је овај пут инспирисало на овакав чин, рекао нам је да је за све крива његова љубав према моторима.

Posted by Tefani Pneus Marunovic on Monday, January 6, 2020

– Овај дан је традиција, али и део забаве. Управо због тога, моја породица и ја не пропуштамо прилику а да га не порославимо, како се каже „по нашки.“ Мотори су једна од моих великих љубави, па сам мотором пошао по бадњак иако је било хладно – рекао нам је он.

Posted by Tefani Pneus Marunovic on Tuesday, December 24, 2019

Како каже, бадњак и заслужује да се по њега оде свечано и на посебан начин.

– Свето дрво се ваљда и носи на посебан начин. А како сам већ рекао прошли пут, после скоро три деценије тешког и поштеног рада овде, имам права да то учиним на неки свој начин. Срецан Бадњи дан свима који славе и Божиц, а највише Србији и Србима широм света, ал највише ипак мојим земљацима, Прокупчанима.️

Posted by Tefani Pneus Marunovic on Sunday, January 6, 2019

Када се ради о реакцији комшија Швајцараца, каже да су опет биле позитивне и добре, као и да је било и оних који су га питали са којим ће аутомобилом или превозним средством ићи по бадњак следеће године на Бадњи дан.

Судећи по Љубишиној љубави према четвороточкашима и двоточкашима, нема сумње да ће и Бадњи дан 2021. године дочекати на оригиналан начин.

Извор: Блиц