Србија

Рођак полицајке која је убила целу своју породицу открио НОВЕ ДЕТАЉЕ ИЗ ЊИХОВИХ ЖИВОТА

Фото: Фејсбук принтскрин

Цела породица је јако потресена због свега што се догодило, јако је тешко када изгубите пет чланова. За случај сам сазнао преко интернета док сам био на послу и одмах сам кренуо ка кући. Нисам веровао у то што видим све док нисам стигао, јер су били складна породица, марљива…

Policja në Gjilan vrau prindërit, dy vëllezër e më pas veten

Policja në Gjilan vrau prindërit, dy vëllezër e më pas vetenhttps://bit.ly/2wpR153

Posted by Koha.net on Tuesday, February 18, 2020

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим речима о језивом злочину у Гњилану, када је полицајка Валдете Блаца убила своју четворочлану породицу а затим пресудила себи, говорио је њен рођак Бесник Блаца гостујући у емисијји „Ме земер те хапур“.

Не могавши да сакрије сузе, испричао је су околности под којима се све догодило и даље нејасне.

– Све ово ми изгледа као ружан сан. Та породица је била веома љубазна, мудра, радна… Још увек немамо информације о томе шта се тачно и како догодило. Мој ујак и његова супруга су били у пензији, Валдете је радила 18 година у косовској полицији. Повремено смо се сретали, пили кафу… Никада није показивала знаке агресије – казао је Бесник, блиски род побијене породице.

Осврнуо се на низ спекулација које су се појављивале у медијима од тог кобног дана.

– Волео бих када би медији престали да спекулишу о томе шта се заиста догодило, јер нама, као члановима породице, све ово јако тешко пада. Валдета је имала 45 година и била је неудата, Блерим је имао 34, био је незапослен иако је желео да ради. До недавно је радио као конобар упркос томе што је завршио два факултета – прича Бесник.

Испричао је како се Блерим такмичио са убијеним братом Фисником ко ће се пре запослити у полицији, пошто је завршио факултет за форензику.

– Последњи пут сам се видео са Валдете пре око месец, месец и по дана. Често смо причали о браку, шалили смо како смо и она и ја остали самци, пошто ни ја нисам ожењен – казао је Бесник.

Крвави злочин какав се у овом делу Србије не памти догодио се прекјуче око 13 сати, након што је Валдете дошла с посла. Према до сада познатим информацијама, она је имала психичких проблема и стручњаци који су се бавили њом су саветовали да јој се одузме службено оружје.

Међутим, кобног дана полицајка је дошла у своју кућу и починила крвави масакар – убила је родитеље и два рођена брата. Као мотив убиства наводе се несугласице које је породица имала, а медији на албанском известили су да су је родитељи и браћа наговарали да се уда, што она није могла да поднесе.

У једном тренутку појавиле су се спекулације да је крвави масакар починио њен брат Блерим, а да га је она затекла на делу када се вратила кући и убила. Потом је пресудила себи.

Извор: Блиц