Србија

ПРОЦУРИЛИ ШОК ДЕТАЉИ! ПОЛИЦАЈКА ДАНИМА ПЛАНИРАЛА МАСАКР: Валдете дала тетки 12.000 евра да их све сахране

Фото: Фејсбук принтскрин

Нове информације које албански медији на Косову износе откривају да је полицајка Валдета Блаца, која је из службеног пиштоља усмртила двојицу рођене браће и родитеље у Гњилану, у време између убиства своје породице и самоубиства, спречила тетку и њеног сина да уђу у кућу и затекну тела.

Да би их одговорила од уласка у кућу, она је рекла да су чланови њене породице заузети, а да она жури.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Валдете, која је са по два хица из пиштоља убила браћу Блерима (33) и Фисника (34), од којих је један спавао, а онда и родитеље мајку Ханифе (66) и оца Зећира (70) била је сама са њиховим телима у кући неколико сати.

Када је на врата закуцала њена тетка Валдете ју је, плашећи се да ће видети тела својих ближњих, отерала рекавши да су укућани заузети, а да она жури. Затворила је врата, а тетка и њен син кренули су да се удаљавају и онда су чули пуцањ. То је био тренутак када је Валдете пресудила себи хицем из пиштоља. Одмах су позвали полицију која је затекла ужасан призор.

Портал „Репортери“ навео је да је полицајка дуже време планирала злочин и да је претходног дана питала тетку колико кошта сахрана и наводно јој дала 12.000 евра, не говорећи јој због чега. Испоставило се, наводно, да је тај новац био намењен за сахрањивање целе породице.

У медијима на албанском појавила је и информација да је полицајки било одузето оружје али да га је она кришом узела у уторак и отишла кући како би починила злочин.

Подсећања ради, комшије су у уторак испричале и други могући сценарио убиства, према ком је полицајка дошла с посла и затекла брата Блерима како пуца на чланове породице. Како би га спречила, она га је убила, а затим је пресудила и себи.

Међутим, поједини званичници демантовали су ове наводе тврдећи да је на лицу места пронађено само једно оружје, њен службени пиштољ, да су сви чланови породице убијени са по најмање два хица и да је пиштољ пронађен у њеној руци.

Након што је обнародовано да је полицајка требало да буде премештена на друго радно место због психичких проблема које је имала, четири особе из Полицијске станице Гњилане су суспендоване.

Разрешен је, према писању „Газете Експрес“, командир косовске полиције из гњиланске регије Албан Рамуши, његов заменик Насер Рахмани, шеф опреација Негован Михајловић и Ћавит Азизи из цивилног штаба.

Извор: Курир.рс/Блиц