Регион

СРАМНА ИЗЈАВА! Министар одбране Црне Горе: Биће ми задовољство да вратим орден Светог Саве, јер га нисам ни тражио

Митрополит Амфилохије (фото:ЈуТЈуб)

Подгорица — Биће ми задовољство да вратим орден СПЦ, да ми га не морају одузимати, посебно кад видим коме су тај орден дали, рекао је министар одбране ЦГ Предраг Бошковић.

Он је то рекао у Дневнику ТВЦГ поводом изјаве митрополита црногорско-приморског Амфилохија да ће Синод СПЦ одузети орден Светог Саве Бошковићу, који му је био додељен за допринос изградњи храма Светог Ђорђа у Пљевљима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бошковић је казао да га не чуде изјаве митрополита Амфилохија, будући да се, како је оценио, у последње време понаша више као бизнисмен него као свештено лице.

Он је нагласио да орден СПЦ није ни тражио, те да је био у Одбору Рудника угља Пљевља када су помогли финансирање неколико верских објеката.

„Изузетно сам поносан на то што смо тада радили и да сам данас у прилици, сигурно бих исто урадио и помогао изградњу верских објеката, или обнову постојећих, било где на територији Црне Горе“, рекао је Бошковић.

Бошковић је оценио да је безбедносна ситуација у Црној Гори стабилна и да су државни органи и у прошлости знали да се изборе са изазовима који су били много сложенији с аспекта безбедности, него што су садашњи као последица протеста због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Додао је и да је позвао начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића и честитао му на ставу и изјави да се од војника очекује да брани државу у складу са законима и Уставом.

„Ако добро прочитате изјаву, видећете да је он рекао да је слобода вероисповести основно људско право сваког појединца и да ће заштитити било појединца било Војску у целини од злоупотребе у било које, политичке или верске, сврхе“, казао је Бошковић.

Министар одбране је закључио да Црна Гора има војску која је одана држави и која је спремна да заштити територијални интегритет и државни поредак.

Извор: Танјуг