Русија

Како је Путину ово пошло за руком?

Фото: Јутјуб

Способност Русије да издржи санкције које су увеле западне земље биће предмет истраживања аналитичара у будућности, пише амерички лист Волстрит журнал.

Како је Русија успела да избегне колапс и оствари одређени раст током године, упркос економској блокади од стране Запада, биће будући пример за аналитичаре који размишљају о томе када санкције имају смисла као средство политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николас Молдер, професор историје на Универзитету Корнел специјализован за санкције, на кога се издање позива, сматра да покушај Запада да уведе санкције тако великој земљи као што је Русија може бити поучан пример на дужи рок.

„Величина Русије штити земљу од одсецања од светске економије. Она остаје главни извор сировина за напредну економију а за земље у развоју – најважнији снабдевач храном и ђубривом“, пише лист, позивајући се на Молдера.

Експерт сматра да би „брзо окретање“ Москве ка Азији као трговинском партнеру могло да буде од користи за Русију.

Русија је више пута изјављивала да ће се земља изборити са притисцима санкција које је Запад почео да врши на Русију пре неколико година и који наставља да расте. Москва је приметила да Западу недостаје храбрости да призна неуспех санкција Русији.

У западним земљама су се више пута чула мишљења да су антируске санкције неефикасне.

Руски председник Владимир Путин раније је рекао да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија за Запад, а санкције су задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији.
Према његовим речима, главни циљ Запада је да погорша животе милиона људи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке