Србија

СУПРУГ ОПТУЖЕНЕ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ БРАНИ ЖЕНУ: Моја Маја је невина, све је намештено, нешто ту смрди!

Фото: Инстаграм принтскрин

Новица Бађикић, муж Маје Бађикић, коју тужилаштво терети за саучесништво у четвороструком убиству, каже да његова жена није крива, као и да сумња у резултате ДНК

Маја је невина, све ово је намештено. Због чега јој се намешта и ко то ради, не знам, али видим да нешто смрди.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово за Курир каже Новица Бађикић (35), супруг Маје Бађикић (26), коју је Више јавно тужилаштво у Неготину у прошли петак оптужило да је заједно са својим љубавником Давором Пернићем (35) убила домаћина Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53), на њиховом салашу код Јабуковца.

Проговорио први пут

Супруг оптужене Маје, први пут је проговорио за медије, тврдећи да Маја није крива.

– Нисам се досад оглашавао зато што сам чекао да државни органи ураде свој посао и имао наду да ће се случај расветлити и да ће правда изаћи на видело. Да ли треба неко невин да испашта ако је неко други решио да се на кварно богати? Некоме је у интересу да се не дође до истине, а ко Мају увлачи у све ово – не знам – каже Новица.

Међутим, он није објаснио ко жели да се обогати на кварно и коме је у интересу да се истина не сазна. иако је тужилаштво расветлило злочин који је у лето 2019. потресао Србију, супруг оптужене каже да „њему ту нешто смрди“.

УБИЦА ОПТУЖИО МАЈУ ЗА САУЧЕСНИШТВО

Подсетимо, за злочин у Јабуковцу најпре је био осумњичен само Давор Пернић, али је он после месец дана у притвору оптужио и Мају Бађикић за саучесништво. Он је тада испричао да је Маја пуцала у две жртве, и он у две, као и да су њих двоје били у емотивној вези. Маја је после тога ухапшена и признала је љубавну везу са Пернићем, али не и злочин. Како је Пернић испричао, мотив убиства четворо људи био је новац, који им је био потребан за Мајину операцију.

– На тужилаштву је да овај случај разреши. Сви који прате случај виде да нешто смрди, ја мислим да све смрди, а никад нећу ни сазнати о чему се тачно ради уколико не буде правде – додаје наш саговорник, који са Мајом има и дете. Новица Бађикић каже да не верује ни у поузданост ДНК анализе опушака, који су нађени на месту злочина, и на којима се, како су вештачења утврдила, налази биолошки траг његове жене.

– Од два пронађена опушка, на једном су Мајини ДНК трагови, а други се наводно још испитују. Нисам полицајац, нити стручњак, не знам како се раде истраге, па тако не знам ни да ли је могуће изоловати профил на полутрулом пикавцу – пита се Новица, покушавајући да укаже на то да су пикавци подметнути накнадно, иако су форензичари одмах после проналаска тела изузели спорне опушке са места злчина.

ЧИЊЕНИЦЕ

7. августа 2019. на забаченом салашу нађена четири тела
8 дана касније ухапшен је Давир Пернић
Месец дана касније ухапшена је и Маја Бађикић
Маја је у притвору провела три месеца, па је пуштена да се брани са слободе
ДНК траг на опушку је кључни доказ против Маје
Пуцала у две особе

Према наводима оптужнице, Маја Бађикић је наводно пуцала у две особе, односно на терет јој се ставља тешко убиство у саизвршилаштву, за које је запрећена казна до 40 година затвора. Иста казна прети и њеном љубавнику Давору Пернићу.

Извор: Курир.рс/Јелена Ивић