Србија

ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ ОТКРИВАЈУ ЗАШТО ЈЕ УБИЈЕН АРКАН: Ликвидацију организовао Сколе? Ево шта је Жељку дошло главе

Фото: Јутјуб

Државна безбедност доставила је на захтев тадашњег премијера земље Зорана Ђинђића документа која воде до нерешених ликвидација у Србији.

Међутим, тајне информације које му је доставила служба вођене под општим називом „Пресек“ нису помогле да се сазна истина о више од 500 мафијашких ликвидација у којима су убијени Жељко Ражнатовић, Ђорђе Божовић Гишка, Бранислав Матић Бели, Александар Кнежевић Кнеле, али и министар одбране Павле Булатовић, функционер ЈУЛ Зоран Тодорић Кундак, као и полицијски генерал Радован Стојичић Баџа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Документ из 2001. никада није евидентиран као документ у служби, а у делу белешке која се односи на убиство Жељка Ражнатовића Аркана као разлог за ову ликвидацију наводи се првенствено новац од трансфера фудбалера.

Извори тврде да је ликвидацију организовао Сколе (Зоран Ускоковић, вођа миљаковачке екипе), а да је деловима службе свакако то користило због евентуалног сведочења у Хагу јер је он често у разговорима претио да може свашта да исприча. Ражнатовић је до неког периода био оперативна веза.

Извор: Курир.рс/ С. Телеграф