Србија

ПОСТАЛИ ОЧАЈНИ! Албанци моле САД и ЕУ: Зауставите Србе, прешли су све границе!

Након вести да је држава Сјера Леоне повукла признање једнострано проглашене косовске независности, премијер привремених приштинских институција, Аљбин Курти, је позвао Београд да заустави кампању повлачења признања, а међународну заједницу, посебно САД и ЕУ, да појачају притисак на Србију, због наводног непријатељског деловања према тзв. Косову.

Курти је на свом фејсбук профилу написао да Београд на „добру вољу Косова да делимично укине таксе“, реагује, како је навео, интензивирањем кампање за повлачење признања тзв. Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Позивам званичну Србију да заустави ову офанзиву и да се одрекне деструктивне политике према Косову и његовој државности. Такође ћу замолити релевантне међународне актере, посебно САД и ЕУ, као посреднике у процесу дијалога, да појачају притисак на Србију да престане са непријатељском политиком према Косову – написао ј Курти.

Тврди да је – тзв. Косово показало спремност за нормалне и коректне односе са Србијом.

– Јасно смо показали да имамо вољу за нормалним односима са Србијом. Али не можемо дозволити да се та воља разбије. Као премијер Косова пажљиво ћу анализирати ситуацију која је створена и деловати у интересу Републике и њених грађана – навео је Курти на свом фејсбук налогу.

 

Извор: Тањуг