СРБИЈА ЈАВЉА

ДИВАН ГЕСТ БРАТСКОГ НАРОДА! Кинези из свог џепа прикупљају донацију за Србију

Више од 6.000 Кинеза у недељу, на дан кад је требало да се одржи 33. Београдски маратон, учествоваће у виртуелној трци као знак подршке Србији и српском народу.

С обзиром на то да је у Кини још увек на снази забрана масовног окупљања, као и масовног заједничког трчања, сваки пријављени учесник, са територије целе НР Кине, самостално ће трчати своју трку

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дистанца може да буде и краћа од маратонске трке, биће праћена и евидентирана, а сваки учесник ће, као подсећање на учешће на овом јединственом догађају, добиће и посебно дизајнирану двојезичну електронску диплому.

Такође је креирана и уникатна серија медаља са натписом „China-Serbia Friendship Long Live“ са заставама НР Кине и Републике Србије на траци за медаљу.

Посебан знак подршке је и одлука да сваки кинески учесник виртуелног 33. Београдског маратона, приликом пријављивања за овај догађај уплати и симболичну стартнину за учешће, а тај износ ће бити прослеђен као хуманитарна подршка Србији у борби против вируса КОВИД 19.

Кинеска тркачка заједница је, на овај јединствен начин, показала своју снагу и солидарност у даљој изградњи српског и кинеског пријатељства.

Београдски маратон, 33. по реду, одложен је за 18. октобар.

Извор: Тањуг/Ало.рс/Ф.Р.