Спорт

ЂОКОВИЋ ШОКИРАО СВЕ! Плакао као никад у животу, хтео сам да напустим тенис!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић био је гост емисије „Casa Sky Sport“.

Са Италијанима је причао о обустављању тениске сезоне услед пандемије коронавирус:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„За нас тенисере важно је да буде јасноће око календара. Рекли су да ће се сезона наставити 13. јула, али многи кажу да се то неће десити. Важно је имати рутину, ја једва чекам датум. Тренирам сваког дана код куће, трчим, играм се са децом, а то је мало тешко… На почетку сам био испражњен ментално и у конфузији. Фалило ми је јасноће, разговарао сам са тимом, тренирао сам свакодневно, чак и кад нисам припремао писмо. Морамо да видимо како ће се ситуација у Америци одвијати, зато што би тамо требали да играмо у августу. Ако буде мање ризично, онда можемо да играмо. Постоји и опција да се откажу сви турнири у Америци и да се почне сезона шљаке на јесен, можда дођем у Рим за једно 2-3 месеца, надам се да чемо играти заједно“ – започео је Новак разговор са Италијанима!

О легендарном финалу Вимблдона 2019. године каже:

„То је један од два најлепша меча на ком сам учествовао, друго је финале са Рафом у Аустралији 2012. године. То су уникатни мечеви, све се издешавало! Квалитет Роџеровог тениса је био одличан од првог до задњег поена, то говоре и бројеви. Ја сам играо исто одлучну, нисам машио лопте у три тај-брејка и можда је први пут у мојој каријери да се то догоди. Овакви мечеви се догоде једном или два пута у каријери, ја сам захвалан што сам имао прилику да се борим са Роџером на престижној позорници као што је централни терен Вимблдона!“ – истакао је Новак!

Новак је Италијанима поделио да му је мало фалило да батали тенис након тешког пораза:

„2010. године изгубио сам на Ролан Гаросу од Мелцера, плакао сам након испадања. То су били лоши тренуци, желео сам да напустим тенис зато што сам видео све црно. То је била трансформација, јер сам се након тог пораза коначно ослободио! Освојио сам Аустралијан опен 2008. године, био сам трећи тенисер света, али нисам био срећан. Знао сам да могу више да урадим, али сам губио важне мечеве од Федерера и Надала. Од тог тренутка сам скинуо притисак, заиграо сам много агресивније, то је била прекретница!“ – открио је Ђоковић Италијанима колико му је фалило да батали тенис!

Дотакли су се и великодушне донације српског тенисера:

„Волим Италију свим својим срцем, увек сам уз Италију и веома се осећам блиско вама! Живео сам у Италији дуго времена, Шеруђа и Фиренца, култура и језик су ме одувек привлачили. Осећам се помало и као Италијан, а оно што се догодило Бергаму, Милану, Ломбардији, то ми дотакло срце. Имамо пријатеље који живе у Бергаму који су ми испричали драматичне ситуације, нисам хтео да се за донацију сазна, то сам урадио из свог срца“ – закључио је Ђоковић!

 

Извор: Ало.рс