Србија

ХАОС ИСПРЕД СКУПШТИНЕ! Протест опозиције за време полицијског часа, Трифуновић ушао у расправу са пензионерима (ВИДЕО)

Међу њима су председник ПСГ Сергеј Трифуновић, Зоран Лутовац из Демократске странке, Драган Ђилас (ССП), Бошко Обрадовић из Двери, Борис Тадић из Социјалдемократске странке и други.

Опозициони лидери поручили су да је разлог њиховог окупљања, како кажу, неуставне и неуставно донете мере од стране Владе Србије током избијања пандемије вируса корона. Они су своје наводе образложили у иницијативи коју су, како кажу, оставили на вратима Уставног суда испред ког су били непосредно пре протеста. Сматрају да се релексирање мера не спроводи доследно, а да полицијски час грађани више не желе да трпе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, они су истакли да су предложили и многе мере за превенцију вируса корона, као и навели неколико иницијатива за које су се залагали у јеку заразе као што су слободан сат за шетњу пензионера као и особа са аутизмом. Напоменули су да је Влада усвојила већину тих иницијатива, али да се позиција оглушила о њихов предлог економских мера за ублажавање последица које је пандемија изазвала привреди.

Пред крај окупљања, пензионери којима је у време полицијског часа дозвољена шетња прошли су поред зграде Народне скупштине и узвикивали „Уа, лопови“, па је Трифуновић ушао с њима у расправу.

Председник Удружења несталих и киднапованих са КиМ Симо Спасић, пре него што је полицијски час почео, поставио је фотографије настадалих са Косова и Метохије на платоу и степеништу испред Скупштине.

Опозиционари су их заобишли у пролазу до улаза у Скупштину.

Како су раније најавили, испред Скупштине ће бити до 20.05, када ће се придружити протесту грађана са прозора и тераса.

Представници опозиције окупили су се вечерас у 18 сати испред Народне Скупштине, али у најави протеста нису позвали грађане да им се придруже.

Извор: Блиц