Здравље

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ово је нови симптом корона вируса, и осећа се на кожи

Фото: Pixabay.com

Скоро половина теже оболелих од вируса корона указује да има нове симптоме болести и да осећа нешто попут зујања у телу

МИАМИ – Скоро половина теже оболелих од вируса корона указује да има нове симптоме болести и да осећа нешто попут зујања у телу, преноси Њујорк пост.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оболели искуства са тим новим, за њих непознатим симптом, све више деле на друштвеним мрежама и опсију га и као зујање, шиштање или нешто томе слично – тако да је „фижинг“ постао још један од стимптома порузрокваних вирусом корона.

Лекари за тај дневни лист основан 1801. године наводе да је реч о посебним сензацијама – осећају који пацијенти имају док се њихова тела боре са вирсусм.

Једна пацијенткиња је тај нови симптом описала на Твитеру као да јој нешто струји по кожи, док је друга рекла да је њен партнер имао осећај да му кожа гори па су морали да га мажу лосионом за после сунчања.

Користили смо и крему против опекотина, додала је она.

Остали симптоми те за многе смртоносне болести укључујући и грозницу, болове, тешко дисање, умор, сув кашаљ, пролив, мождани удар, а са друге стране код неких не изазивају ни најмање смиптоме.

Евидентирани су и неуролошки симптоми, попут вртоглавице и главобоље, атаксије која се описује као недостатак координације покрета, попут ходања или подизања предмета. Атаксија може утицати на говор, покрете очију и способност гутања. Сиром света заржено је 1.6 милина људи, умрло их је 102.000.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Тањуг