Русија

УДАРНО! ПУТИН ПРИСТАЈЕ НА ПРЕГОВОРЕ!? Ево и кад!

Русија ће ићи на мировне преговоре о Украјини у случају војних успеха на бојном пољу. Шеф Савезне обавештајне службе (БНД) Немачке Бруно Кал објавио је услов за почетак дијалога , преноси Дер Спиегел.

„Аналитичари су сигурни да је у овом тренутку задатак руског председника Владимира Путина да постигне успех на бојном пољу и тамо оствари што више предности, а затим, можда у неком тренутку, диктира мир под сопственим условима“, каже шеф немачке обавештајне службе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је амерички председник Џо Бајден рекао да Русија неће моћи да победи у сукобу у Украјини. „Русија никада неће победити Украјину. Никада“, рекао је. Истовремено, Бајден је додао да би сукоб у Украјини могао да траје више од годину дана, а земљу чекају тешки и горки дани.

Саопштено је да су западне земље почеле да губе веру у победу Украјине у сукобу са Русијом. Ово мишљење је изнео амерички аналитичар Марк Епископос у чланку за Тхе Америцан Цонсервативе. Према његовим речима, катастрофа која се сада одвија у Украјини била је апсолутно предвидљива.

 

 

Извор: Wебтрибуне