Свет

ПРЕДСЕДНИК СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАРОДУ: Нисмо били спремни за корону! Ускоро креће нова етапа!

Француски председник Емануел Макрон у обраћању нацији најавио је вечерас да ће стрикне мере, уведене у циљу заустављња Ковид-19 у Франској, бити продужене до 11. маја.

– Од 11. маја креће нова етапа. Отвараћемо постепено обданишта и школе – навео је Макрон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да се ученици виших школа неће враћати настави пре лета, као и да ресторани, биоскопи и остала места јавног окупљања остају затворена.

Председник Француске је затражио од најостељивијих група грађана да остану изоловани.

Макрон је оценио да је мањина Француза била изложена новом корона вирусу и да је нација још далеко од колективног имунитета.

– Најбољи пут за излазак из ове епидемије је вакцина. То је насигурнији начин, иако ћемо до његове реализације сачекати још неколико месеци – закључио је Макрон.

Француски председник још једном је позвао на више солидарности у Европи и указао да нико сам не може да победи у овој борби.

„Нисмо били спремни за овакву кризу“

– Француска пролази кроз тежак период – рекао је Макрон.

Он је признао да његова земља није била довољно спремна да се суочи са изазовом који је представљала пандемија вируса корона.

– Епидемија успорава, видљиви су резултати. Захваљујући нашим напорима, сваки дан је остварен напредак, али наша земља није била довољно спремна за ову кризу. Сви ћемо извући поуку – нагласио је Макрон.

 

Извор: Тањуг