Свет

СИТУАЦИЈА У ОВОЈ ЗЕМЉИ ЈЕ ЛОША! Црна прогноза стручњака! Тек смо у ПРВОЈ ФАЗИ епидемије, стиже нам…

Директор Одељења за заразне болести Високог Института за здравство Ђани Реца поручује да је Италија још у првој фази епидемије.

Према његовим речима, у мају неће доћи до нулте инфекције, упркос позитивним знаковима, број смртних случајева је и даље висок.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Број заражених у Италији је благо порастао, смањује се број пацијената лечених на интензивној нези, број нових позитивних на инфекцију је стабилан задњих неколико дана, а укупно заражених, односно болесних у Италији је 103.616, број умрлих од почетка епидемије је премашио 20.000.

Објаснио је и како треба тумачити најновије податке о зараженима:

Време које прође између тренутка заразе до тренутка када ми саопштавамо податке може бити и до 20 дана. Дакле, ако прочитате да данас постоји 300 нових инфекција, то су они који су се заразили пре 20 дана“, рекао је он.

Од данас у неким италијанским регијама биће отворене књижаре, продавнице одеће за децу и бебе, дозвољен рад зелених пијаца, покрећу се шумарске активности, дрвна индустрија као и производња рачунара. То је прво ублажавање мера забране након 45 дана карантина.

Такође дозвољена је физичка активност на отвореном, али се морају носити заштитне маске.

У мањим продавницама, до 40 метара квадратних, уз присуству до два продавца, може улазити по једна особа. Средства за чишћење руку морају бити на благајни како би се користило пре уноса ПИН-а за банкомат.

 

Извор: Тањуг