Србија

ПРЕМИЈЕРКА САОПШТИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Србија би ускоро могла да прогласи победу над КОРОНОМ

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић обратила се новинарима на конференцији за медије заједно са првим пацијентом који је донирао крвну плазму за лечење пацијената оболелих од коронавируса

– Данас ми је задовољство да покрећемо велику борбу против Коронавируса. Улазимо у следећу фазу и то фазу лечењем плазмом. Ми смо данас ушли у седму недељу борбе, и поновићу и данас, чини ми се да назиремо светло на крају тунела. Ако сви издржимо још мало, Србија ће моћи да прогласи победу – рекла је на почетку обраћања премијерка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је позвала све излечене да донирају крв како би лечење плазмом било ефикасно.

– Имамо 534 излеченизх од коронавируса, и позивам их све да дају крв. Све ово је показало још једну одлику нашег система, а то је да ни мало не заостајемо за много напреднијим и много богатијим земљама. Терапија крвном плазмом је терапија која се примењује не у великом беоју земаља. Ми, наша струка, наука и истраживачи радимо на истраживању још једне терапије. У томе нам помажу стручњаци из Америке. Сви заједно се боримо за сваки људски живот.

Премијерка је још једном позвала све излечене да се јаве.

– Имате прилику да спасете макар један људски живот, и да сви заједно прогласимо победу Србије над коронавирусом у наредне две недеље – закључила је Брнабић.

Извор: Информер