Спорт

АРОГАНТНА ПОРУКА ЂОКОВИЋУ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ! Види, Ноле

Најбољи тенисер света је најавио серију турнира који би требало да се играју на Балкану, али изгледа да неће све проћи толико глатко колико су се сви надали.

Велики проблем представља мера Владе Црне Горе по којима су границе ове земље и даље затворене за држављане Србије. Наиме, одлука је да се не дозволи улазак земљама које имају више од 25 оболелих од корона вируса на 100.000 људи, а Србија са просеком од 75 представља једну од земаља далеко испод црте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Турнир у Црној Гори би требао да се одигра 27. или 28. јуна, о чему је говорио и Новак, а по прорачунима би наша земља могла да задовољи услове потребне тек 10. или 12. јуна.

Тим поводом се огласио и председник Тениског савеза Црне Горе др Димитрије Рашовић, који тврди да ова организација није добила никакво званично обавештење из наше земље:

– Не могу да кажем да смо у контакту са Новаковим тимом јер до сада Тениски савез Црне Горе није добио никакво званично обавештење о иницијативи нити о било чему везаном за „Адриа Тоур“. Имао сам само краћи разговор са Душаном Орландићем (извршним директором Тениског савеза Србије, п.а.) али он ми је рекао да ћемо највероватније разговарати током ове и наредне недеље. Слушао сам шта је Новак причао пре неколико дана на конференцији за медије, он је тада рекао да је још упитно да ли ће се све организовати на територији Босне и Херцеговине и Црне Горе. Ми ћемо се, као и у свему до сада, понашати одговорно и коректно, али не можемо реаговати ако нисмо ништа ни добили – изјавио је Рашовић за „Нова.рс“.

О политичкој кризи насталој услед ове одлуке није желео да троши превише речи.

– Не знам ни колико је та мера о којој се прича, још званична. Не бих о политичким релацијама, тиме се не бавим. Ја сам професор, бавим се другим стварима у животу, али сам и неко ко је на функцији у Тениском савезу Црне Горе 15 или 16 година – додао је Рашовић.

И за крај, остаје питање где би се уопште играо турнир у Црној Гори, а организација „Адриа тура“ има место које преферира:

– Црна Гора има више могућих локација на којима би се догађај успешно могао реализовати. То није проблем. Разговарајући са Душком Орландићем, напоменут је Порто Монтенегро, али имамо услове и у Улцињу, Будви, Никшићу и другим градовима. То није као када се организује Дејвис куп, који захтева поштовање одређених услова и правила. Све зависи, али прво треба видети шта ће се даље догађати – закључио је Рашовић.

Извор: sport.blic.rs