СРБИЈА ЈАВЉА

ДР ДАРИЈА ПРОГОВОРИЛА О МИНИСТАРСКОЈ ФУНКЦИЈИ И ПОЛИТИЧКИМ АМБИЦИЈАМА: Ево шта је рекла

Говорећи вечерас на ТВ Пинку, докторка Дарија Кисић Тепавчевић одговарала је и на питање о потенцијалним политичким амбицијама.

На питање новинарке у емисији „Хит твит“ о гласинама да се њено име помиње у контексту тога да би могла да постане министарка здравља у новој Влади, након избора 21. јуна, докторка Кисић је рекла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То занима медије, али ја сам досадна особа, па покушавају разне ствари да извуку. Мени је најсмешније било то да сам учествовала на Олимпијади у Сарајеву, а то је било када сам имала 8 година. – рекла је докторка.

На директно питање да ли би прихватила министарску фотељу, Кисић је рекла:

– Нити сам размишљала нити ме неко питао да ли бих била министар здравља у Влади – закључила је докторка.

Докторка је на почетку емисије говорила и о ублажавању мера у борби против корона вируса, али и укидању ванредног стања.

– Постоји добар разлог зашто је укинуто ванредно стање . У затвореним просторима је пожељно да се носи маска. Сада је лична одговорност важна, све је на нама. Доста смо тога научили. Што се тиче коментара на мој изглед, непријатно ми буде када се износи у први план, пре тога што сам епидемиолог – рекла је она.

Коментаришући изјаве професора Несторовића, који је претходних дана у неколико наврата изнео другачију теорију за борбу против корона вируса у овој фази, докторка Кисић је рекла:

– Професор Несторовић је редован професор на медицинском факултету и врстан пулмолог. Све је почело од оне чувене изјаве о најсмешнијем вирусу коју су новинари толико проширили. Ова изјава да је боље да сада излазимо и заразимо је у 21. веку неприхватљива. јесте да је сада вирус слабији и да би људи прошли са мањим последицама. Такав начин, такав концепт, није прихватљив. Професор је бесконачно шармантан. Али ја морам да се оградим, то није мишљење струке – рекла је докторка Кисић.

Извор: Блиц