Спорт

ХРВАТИ У ШОКУ, РОДОСЛОВ НЕ ЛАЖЕ: Дражен Петровић и Дејан Бодирога су браћа!

Живот је непредвидив и често пише романе какви се не могу замисли.

Једна од таквих прича је и она коју је деведесетих година прошлог века објавио шпански Мундо Депортиво, а која је доказала да су прослављени кошаркаши и репрезентативци Дејан Бодирога (Југославија) и Дражен и Александар Петровић (Хрватска) блиски рођаци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Јован Петровић, деда Александра и Дражена Петровића, и Госпава Петровић, бака Дејана и Жељка Бодироге, били рођени брат и сестра! Јованов син истог имена отишао је као службеник Министарства унутрашњих послова Југославије у Шибеник где је постао Јоле, срео Бисерку и оженио се њоме. У браку су рођени Аца и Дражен, и отуда њихова веза са Хрватском.

Госпава Петровић је по удаји постала Госпава Бодирога, а њен син Васо, једно од њене седморо деце, био је отац Жељка и Дејана Бодироге.

Причу је спортском новинару и публицисти Владимиру Станковићу потврдио Дејана Бодироге који је испричао да је као кадетски репрезентативац на неким припремамам у Загребу упознао Дражена Петровића, док је овај играо у Цибони, али тада није знао да су рођаци.

Живот је хтео да из родне Херцеговине Јован Петровић крене ка Шибенику у Хрватској, а Госпава Петровић ка Србији, односно Војводини, још прецизније Банату. Дејан Бодирога је касније од родитеља чуо причу о сродству са Петровићима, али нису имали контакте.

У Реалу је играло више браће, најпознатији су били Фернандо и Антонио Мартин, али два рођака кошаркашке класе какву су имали Дражен Петровић и Дејан Бодирога Реал сигурно није имао. Да куриозитет буде већи, један је играо за Хрватску, други за Србију. Обојица за Југославију.

Ову причу је у недавном разговору за Курир потврдила и Бисерка, мајка браће Петровић, која је истакла да њен супруг Јоле и даље има рођаке у Зрењанину (Клеку, прим. аут) и Земуну.

Извор: Курир спорт / Кош магазин