Србија

МИНИСТАР НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО ГРАЂАНИМА! Ова изјава је потресла целу Србију

Креаторима ових манипулација припадници Министарства унутрашњих послова свакако се неће извињавати

Изјаву потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића преносимо у целости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Бесмислене тезе које поново васкрсавају у једном делу опозиционе јавности да српска полиција хапси припаднике једног которског клана, а другог не, већ је сувишно и оповргавати.

Креаторима ових манипулација припадници Министарства унутрашњих послова свакако се неће извињавати што су само током прошле године заленили рекордне 7,3 тоне наркотика, што су ризикујући сопствене животе склањали дрогу с наших улица, ухапсили више од 800 нарко-дилера и што су један од најпожељнијих међународних партнера у борби против криминала.

Неће им се извињавати што су огромним даноноћним радом и у сарадњи с колегама из света управо они допринели да вође оба которска клана, чланови и сарадници, па и они из полиције, буду процесуирани. Навикли су да из поменутог дела опозиционе јавности добију једино малициозне коментаре и омаловажавања, а повремено чак и изражавање задовољства што су криминалци умакли правди.

Министарство унутрашњих послова никада није правило разлику између криминалаца – све их желимо иза решетака. Сви они за које је прикупљено довољно доказа процесуирани су, а о раду МУП-а довољно говори чињеница да је Србија данас једна од најбезбеднијих земаља са рекордно ниском стопом криминала. У нашој земљи нарко-дилере не крећу се слободно и можда се у томе управо и крију разлози напада на припаднике МУП-а. И то напади под плаштом тобожње критике њиховог рада.

Навикли смо и да у Србији покушаји криминализације и сатанизације, чак и чланова породица, људи из власти буду средство политичке борбе опозицији, али стављање нечијег детета у контекст ратова подземља је до сада незабележен скандал. Напади на сина председника Србије Александра Вучића су нова димензија лицемерја овог дела опозиционе јавности и њихових истраживача.

Исте оне јавности која је била дубоко потресена перформансом Драгана Ђиласа који је био узнемирен јер су му деца чула да неко виче „Ђиласе, лопове“, а која се данас не либи од најстрашнијих напада на Данила Вучића и то без иједног јединог аргумента, доказа, било чега истинитог што би поткрепило њихову бруталну кампању. Нажалост, сем што се ради о чистим измишљотинама зарад дискредитације, аутори овим лажима Данилу Вучићу стављају мету на чело и доводе његов живот у опасност.

Овако нешто се не дешава ниједном другом функционеру, нити власти нити опозиције, и очигледна је изразита намера да се чак и деца председника Александра Вучића уплету по сваку цену у било шта што би умањило значај његовог рада и што би му нанело штету.“

Не треба ни подсећати да за извршиоце ових задатака, истраживаче, у исто време тема никада нису ухапшени нарко-дилери, а страначки сарадници, кумови, шураци и најближи пријатељи Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића, Сергеја Трифуновића и осталих.

Волео бих да цела јавност у Србији увек има исти онај став који имају и председник Србије Александар Вучић и Министарство унутрашњих послова и сваки нормалан човек у Србији – да је сваки криминалац исти и да је једини лек оштра и бескомпромисна борба против њих, баш онако како то радимо од 2014.године“, истиче Стефановић.

Извор: Еспресо.рс