Србија

ОГЛАСИО СЕ ДОКТОР КОН! Тестови ће бити скупљи од 6.000 динара: Ево ко ће морати да се тестира

Или иде у самоизолацију

Кризни штаб би данас требало да донесе одлуку о начину уласка у Србију из иностранства, како за домаће грађане, тако и за странце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Биће предузете мере за све оне који долазе из иностранства. Када се улази у Србију сви ће морати да имају тест стар највише 72 сата. Ако се ради о нашем држављанину мораће у самоизолацију 14 дана ако нема резултате, ако уради тест и добије резултат онда му се та мера укида – објаснио је дрПредраг Кон у Јутарњем програму ТВ Прва.

Он је додао да 12 лабораторија може да ради тестове.

– Радиће се ПЦР тест који диреткно показује присуство вируса, из бриса. То је најпоузданији начин. Ко неће од наших људи да се тестира и неће да плаћа, он ће се одлучити за самоизолацију. Шест хиљада динара је цена без услуге. Приватници треба да добију одобрење ако се на тако нешто пристане, да ураде валидацију и докажу да су способни. Они мислим да могу да раде брзе тестове – рекао је Кон.

Како је додао др Кон “сада када се отварамо важно је да имамо мере које ће спречити повратак вируса”.

– Реално није могуће у потпуности спречити ширење вируса. Међутим, ми можемо да га смањимо колико је год могуће.

Како је јуче рекао др Кон на конференцији за штампу у Палати „Србија“, правила приликом одласка у иностранство зависиће искључиво од земље у коју се путује.

Извор: Еспресо.рс/Блиц