loading...
Регион

СКАНДАЛОЗАН ПОТЕЗ ЂУКАНОВИЋА: Црна Гора дозволила улаз са тзв. Косова, за Србе РАМПА СПУШТЕНА!

Фото: Јутјуб

Црна Гора дозволила је улазак на своју територију од 1. јуна без обавезног теста или карантина за странце који долазе из земаља у којима је стопа активних случајева коронавируса мања од 25 на 100.000.

Према мапи која је објављена на Твитер налогу црногорске владе, списку који је пре неколико дана објавио премијер Душко Марковић, придружило се и Косово, преноси Н1

Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) саопштило је у четвртак увече да је на предлог Института за јавно здравље Црне Горе (ИЈЗЦГ) одлучило да је од 1. јуна дозвољен улазак странаца у Црну Гору, и то без карантина и самоизолације, ако је стопа активних случајева коронавируса мања од 25 на 100.000 становника у држави чији је странац резидент и у држави из које странац улази у Црну Гору, објављено је на званичном Твитер профилу Владе Црне Горе.

Како пише испод објављене мапе, листа ће се ажурирати једном недељно, а на њој се тренутно налази 26 земаља, међу којима је и такозвано “Косово”.

Према овој статистици, на Косово има 11,99 активних случајева коронавируса на 100.000 становника, а ситуација је најбоља у Словенији где је 0,43 случаја на 100.000.

Извор: Курир.рс/Блиц

loading...