Србија

УПАЉЕН ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Спремите се за грмљавину и град, а тек шта нас чека сутра

Након дана у којима су температуре биле готово летње, на ред је дошао пад температуре, локални пљускови, понегде са грмљавином, али и град у неким војвођанским местима. Иако без олуја, време ће и наредних дана бити неповољно.

Данас нас очекује променљиво облачно и нестабилно време, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар ће бити углавном слаб, на истоку умерен и јак, северни и северозападни, али неће бити олујног ветра. Најнижа температура креће се од седам до 12 степени, док ће највиша дневна бити од 17 до 22 степена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према последњим мерењима у 12 сати најхладније је у Сјеници са 12 степени, а одмах за њом следе Београд и Сремска Митровица, где је температура достигла тек 15. подеок. У остатку градова Србије температура је 16 дод 17 степени, а најтоплији је Неготин са температуром од чак 20 степени.

У планинским пределима је хладно за ово доба године. На Златибору температура износи 10, на Црном врху осам, а на Копаонику тек шест степени.

И сутра кишовито

Сутра нас такође очекује променљиво облачно време, на северу углавном суво и са сунчаним интервалима. После подне локални пљускови са грмљавином. Ветар ће бити слаб, на северу и истоку умерен, повремено и јак северозападни, али без олуја. Најнижа температура кретаће се од седам до 12, а највиша дневна од 16 до 21 степен.

Грмљавина се очекује на Златибору, Копаонику у Краљеву и Нишу.

На снази је, како данас, тако и сутра жути метеоаларм који означава потенцијално опасну појаву. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику.

Извор: Блиц