loading...
Србија

УПАЉЕН ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Спремите се за грмљавину и град, а тек шта нас чека сутра

Након дана у којима су температуре биле готово летње, на ред је дошао пад температуре, локални пљускови, понегде са грмљавином, али и град у неким војвођанским местима. Иако без олуја, време ће и наредних дана бити неповољно.

Данас нас очекује променљиво облачно и нестабилно време, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар ће бити углавном слаб, на истоку умерен и јак, северни и северозападни, али неће бити олујног ветра. Најнижа температура креће се од седам до 12 степени, док ће највиша дневна бити од 17 до 22 степена.

Према последњим мерењима у 12 сати најхладније је у Сјеници са 12 степени, а одмах за њом следе Београд и Сремска Митровица, где је температура достигла тек 15. подеок. У остатку градова Србије температура је 16 дод 17 степени, а најтоплији је Неготин са температуром од чак 20 степени.

У планинским пределима је хладно за ово доба године. На Златибору температура износи 10, на Црном врху осам, а на Копаонику тек шест степени.

И сутра кишовито

Сутра нас такође очекује променљиво облачно време, на северу углавном суво и са сунчаним интервалима. После подне локални пљускови са грмљавином. Ветар ће бити слаб, на северу и истоку умерен, повремено и јак северозападни, али без олуја. Најнижа температура кретаће се од седам до 12, а највиша дневна од 16 до 21 степен.

Грмљавина се очекује на Златибору, Копаонику у Краљеву и Нишу.

На снази је, како данас, тако и сутра жути метеоаларм који означава потенцијално опасну појаву. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику.

Извор: Блиц

loading...