Србија

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Најважнији сведок годинама ћутао! Тетка открила све о Јелени Маријановић!

Љубица Марковић, тетка певачице Јелене Крсмановић, данас ће, после четири године први пут сведочити о својој сестричини и њеном убиству на суђењу заказаном у Вишем суду у Београду.

Главни сведок тужилаштва у случају убиства певачице из Борче требало би да исприча све шта зна везано за своју сестричину и њеном односу са Зораном и осталим Марјановићима. Очекује се да она изнесе све шта зна о овој породици, а пре свега о Зорану, јер она је певачицин најближи сродник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зашто тужилаштво ову жену сматра битним сведоком?

Након Јелениног убиства њена тетка бринула је о певачициној мајци Зорици све до њене смрти. Живела је са њом у кући у Борчи. Са њом је Зорица делила готово све, а с обзиром на то да никада није остало у потпуности јасно шта је све певачицина мајка знала о односу њене ћерке и Зорана, да ли је хтела да га остави, да ли су имали проблема и којих, сматра се да ће Љубица баш због блискости са својом сестром дати суду одговоре баш на та питања. Питања чији би одговори евентуално довели и до могућег мотива убиства несрећне жене.

Љубица Марковић током протекле четири године избегавала је да даје било какве изјаве, поготову оне које се тичу односа Јелене и Зорана.

Она је пре тачно годину дана дала кратку изјаву истичући само једно: да не жели да убиство њене сестричине остане неразјашњено.

– Тешко је много. Ни сама не знам како се осећам. Желим да се Јеленин убица пронађе. Верујем да хоће, надам се томе. Надам се да ово неће бити неразјашењо убиство – рекла је тада Љубица, не желећи да коментарише хапшење њеног зета и оптужницу која је подигнута против њега.

Поред Љубице данас би пред судом требало да се појаве и сведоци који нису дошли на претходна рочишта. Поред њих биће саслушани и вештаци Зоран Станковић и Милан Куњадић, који су радили обдукцију певачице, тј. који су утврдили како је она преминула. Самим тим, очекује се да они изнесу детаље свог вештачења и објасне на који начин је убица извршио убиство.

Како стоји у оптужници против Зорана Марјановића, судски вештаци утврдили су да се несрећна певачица борила с убицом све док није издахнула.

Наиме, Јелена Крсмановић задобила је вишеструко нагњечење мозга од ударца металним предметом у главу.

Кључни моменти

14. АРПИЛ 2016.

Одећа на вештачењу

Готово две недеље након убиства полиција је додатно претресла кућу Марјановића и из ње однела углавном Зоранову одећу. Испоставиће се да се на њој налазе кључни трагови блата…

15. СЕПТЕМБАР 2017.

Зораново хапшење

Дан након што је изашао из ријалитија у којем је провео тек десетак дана, Марјановић је касно увече ухапшен под сумњом да је убио супругу Јелену Крсмановић.

8. НОВЕМБАР 2017.

Бициклиста са насипа

У току тужилачке истраге ређала су се саслушања сведока. Иако је већина тужиоцу причала о односу Зорана и Јелене, бициклиста који се затекао недалеко од насипа сведочио је како је видео Јелену на насипу у близини места убиства.

9. ФЕБРУАР 2018.

Оптужница

Тужилаштво подиже оптужницу против Марјановића.

20. МАРТ 2018.

Оптужница на допуни

Виши суд у Београду враћа оптужницу на допуну „ради бољег разјашњења стања ствари“ и ради саслушања мале Јане.

25. ЈУН 2018.

Поништен притвор

Апелациони суд поништио је решење о притвору Зорану Марјановићу и вратио на поновно одлучивање Вишем суду.

26. ЈУН 2018.

Одлучен притвор

Виши суд је упркос одлуци Апелационог суда оставио Марјановића у притвору због узнемирења јавности.

27. ЈУН 2018.

Нова оптужница

Допуњена оптужница против Зорана Марјановића достављена је Вишем суду.

17. АПРИЛ 2019.

Трећа оптужница

Више тужилаштво у Београду подигло је трећу оптужницу против Зорана Марјановића.

3. ЈУН 2019.

Потврђена оптужница

Виши суд у Београду потврдило је оптужницу из априла против Марјановића.

11. СЕПТЕМБАР 2019.

Припремно рочиште

У Вишем суду у Београду одржано је припремно рочиште за убиство певачице где су предложени докази и сведоци који ће се извести, односно саслушати током суђења.

5. НОВЕМБАР 2019.

Почело суђење

Зоран Марјановић изнео је своју одбрану пред Вишим судом у Београду.

Извор: Srbijadanas.com/ Blic.rs