Регион Србија

ГРЧКИ МИНИСТАР ТУРИЗМА САОПШТИО: Србима ће бити ДОЗВОЉЕН УЛАЗАК !

Фото: јутјуб

Министар туризма Грчке Хари Тхеохари рекао да ће грађанима Србије, упрскос директиви ЕУ о блокади у њиховим земљама, бити дозвољен улазак у ту државу

Министар туризма Грчке Хари Тхеохари у интервјуу за мацхес.гр рекао је да ће грађанима Србије, упрскос директиви ЕУ о блокади у њиховим земљама, бити дозвољен улазак у ту државу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потрудили смо се да решимо то питање, јер се пуно људи окупило на граници и чека да уђе у Грчку – рекао је Тхеохари.

Према речима министра туризма, постоји и интервенција премијера Кириакоса Мицотакиса.

Премијер Кириакоу Митсотакис о том питању рекао:

– Коначно сам премијер даје предлог за решавање овог проблема, јер има пуно људи који желе да дођу“.

Проблем са туристима из Србије настао је у понедељак ујутро, а у Владином гласнику у недељу увече објављено је да грчка царина и полиција нису дозволили грађанима трећих земаља да уђу у Грчку.

Како је министар туризма објаснио током јучерашње посете аеродрому „Македонија“, то је било охрабрење и одлука Европске уније да се дозволи трансфер земљишта у копненим путовањем грађанима 27 земаља које учествују на познатој листи сигурних дестинација, плус Норвешке, Исланда, Швајцарске и Лихтенштајна.

– Тада смо то једноставно приметили. Очигледно је да је предузела сама Европска унија и да има везе са здрављем –додао је.

Како је рекао Тхеохарис, преноси мактхес.гр, ограничења за државе на простпру западног Балкана и даље ће се примењивати, осим заСрбију. „Решење које ће се дати данас односи се само на Србе, јер је тако одлучено после четвородневног састанка премијера, који је тада најавио интересовање туриста и то што су ж многи планирали свој одмор. Одлука Европске уније је валидна, а Србија је само посебан случај.“

Према информацијама, за улазак туриста из Србије у Грчку очекује се одговарајућа министарска одлука.

Извор: Новости.рс