Регион Србија

ЈОШ ЈЕДАН УДАРАЦ ЗА СРБИЈУ: Црногорци нам шаљу заражене студенте !

Лицемерје: Парадокс је то што комшије тврде да немају заражених од 5. маја, а испоставило се да је коронавирус у београдски студентски дом унео студент из Црне Горе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Режим Црне Горе с Милом Ђукановићем на челу дефинитивно не намерава да престане с политичким провокацијама према Србији и њеним држављанима. Они су проширили листу земаља чијим се туристима дозвољава слободан улазак у државу, и то без тестирања и карантина, али на том новом списку Србије поново нема! Истовремено, испоставило се да је у студентски дом „Карабурма“ коронавирус донео студент држављанин Црне Горе!

Муљање

Наиме, на новом списку се сада налазе и Кипар, Ирска и Малта, али не и Србија, иако је на листи за слободан улазак и боравак у Црној Гори чак 126 земаља. Кад су у питању земље региона, поред наше, нема ни Северне Македоније. Посебан парадокс је то што Црногорци тврде да немају заражених још од 5. маја, а испоставио се да је коронавирус у београдски студентски дом управо унео студент који је дошао из Црне Горе.

Директор установе Студентски центар „Београд“ Горан Минић потврдио је да је у изолацији троје студената и 20 њихових контаката.

– Ови студенти нису имали симптоме болести при повратку у студентски дом, али су били у контакту са зараженим особама, што су накнадно сазнали. Студенти код којих је потврђен вирус, као и двадесетак њихових контаката, изоловани су у посебне смештајне јединице – рекао је Минић.

Епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба за борбу против коронавируса, каже да је у домове стигао велики број студента.

– Морамо да обратимо пажњу на студентске домове, у Београд је дошло 10.000 младих људи са стране, они су сигурно донели вирус из области из којих су стигли. Они су тестирани, ситуација у дому на Карабурми је, колико знам, под контролом, спроводе се све мере, то ће нас очекивати и надаље – рекао је Тиодоровић.

Политичка режија

Поводом држања граница затворених за Србију, министар одбране Александар Вулин каже за Курир да црногорске медицинске протоколе очигледно режирају политичари.

– У Црну Гору могу да уђу Шиптари који се и не тестирају, а не могу Срби ни с потврдом да су здрави. У Црној Гори мржња је јача од медицинске струке. Кад политичари могу да оснују цркву, зашто не би могли да уређују медицинске протоколе. Не бори се власт Црне Горе против короне, они се боре против Срба – закључује Вулин.

Подсетимо, власти Црне Горе су претходно креирале својеврстан напад на медицинске стручњаке у Србији изразивши сумњу у њихове податке, због чега је Институт за јавно здравље Црне Горе упутио захтев за појашњење информације да је у Србији у току једног дана излечено више од 4.000 оболелих од ковида 19.

Митрополит Амфилохије

ОД НЕДЕЉЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ ЛИТИЈЕ

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да ће литије против Закона о слободи вероисповести поново бити настављене ове недеље.

– Позивам власт да не мучи мој народ и свештенство, већ да то реши мојим ликвидирањем. Ја их позивам, те другове и господу, па нека ураде то ако мисле да тиме могу да излече овај народ од тог опаког вируса којим смо затровани још од времена оне безбожне идеологије. А што се нас тиче, ми се поново заклињемо да не дамо светиње и наш народ ће наставити са свештенством од недеље поново да служи молебане мира, братске слоге и помирења у свим храмовима наше цркве – рекао је Амфилохије.

Извор: Курир.рс