Србија

Млади парови у неизвесности: Ево колико људи може да присуствује на свадбама !

Да ли ће се у Српској овог лета одржавати свадбе и од када, колико људи ће моћи да присуствује и које још мере ће се поштовати, питања су на које одговоре жељно очекују бројни будући младенци.

Многи од њих су прославе венчања већ једном одгодили, након избијања кризе због корона вируса, а сада су у неизвесности да ли ће и у новим терминима овог лета, па и јесени, моћи да организују свадбе. Иста питања муче и власнике свадбених салона и ресторана широм Српске, који чекају на извесну информацију о томе када ће моћи да почну са организацијом ових прослава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Информације се мењају из дана у дан, али ништа званично се и даље не зна. Све свадбе које су биле планиране до августа су одгођене, а сада су почела и отказивања. Међу људима има и страха – кажу у једном од највећих бањалучких свадбених салона, пише Српскаинфо.

По неким незваничним информацијама, ове врсте прослава у РС се не очекују пре 15. јула, али потврде нема. Институт за јавно здравство РС још није издао ни препоруке о томе које мере би се током свадбе поштовале.

БЕЗ ПЛЕСА, ГРЉЕЊА И ГОСТИЈУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА ОВО СУ ПРЕПОРУКЕ ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ВЕНЧАЊА
Истовремено, федерални Завод за јавно здравство је објавио своје препоруке, а ако би слично било прописано и у РС, свадбе би ове године могле изгледати доста другачије него што смо навикли.

Једна од тих препорука је да се све прославе, када год је могуће, организују на отвореном, а и тада је потребно поштовати меру држања дистанце. Међутим, од великих славља, на која смо навикли, неће бити ништа, јер се поред позивања малог броја званица, препоручује да не буде ни плеса, ни грљења ни љубљења, па чак ни позивања гостију из иностранства или људи који су старији од 65 година.

Извор: Блиц.рс