loading...
Спорт Србија

ОВА ИЗЈАВА ЈЕ ШОКИРАЛА СРБИЈУ: Новак долази из народа који је по сваком плану требало да нестане! ЗАТО ГА И МРЗЕ!

Прослављени музичар Ненад Јанковић, свима познатији као др Неле Карајлић, у ауторском тексту за јучерашњи Курир отворено је стао у одбрану најбољег тенисера света Новака Ђоковића који је последњих дана на мети критика јер је организовао хуманитарни турнир Адриа тур у време пандемије коронавируса, а данас је то поновио на свом Фејсбук профилу.

Овај истакнути уметник је на свом Фејсбук профилу, преносећи колумну из Курира, у фантастичном тексту “О Новаку Ђоковићу и корони” још једном стао на страну српског тенисера.

Др Неле је нападе на српског тенисера упореди са чувеним “међународним посматрачима” из Топ листе надреалиста.

Обавезно прочитајте…

“Један од мојих омиљених скечева последње, предратне серије “Топ листе надреалиста” био је онај када “међународни посматрачи” са нескривеном злурадошћу својој централи јављају да је избио међуетнички сукоб између два играча билијара. Тај сукоб, наравно, изазвали су они сами, јер је међуетничко непријатељство смисао њиховог постојања.

Драматични догађаји који су се, након емитовања Надреалиста, “ређали у низу”, дали су нам јасан знак да је “међународна заједница” учинила све да се рат у Југославији распламса, и да, по могућности буде што крвавији и траје што дуже.

Након завршетка рата, сваки потез Запада његовао је несугласице између зараћених страна, гарантујући свима да се тај исти сукоб може поновити кад год они пожеле. Ко год има мало мозга схватиће да је “међународни фактор” на Балкану вековима био извор сваке заразе, од насилног покрштавања до короне.

Хистерија и злурадост којом је интелектуални и спортски “развијени свет” обасуо Новака Ђоковића и организаторе Адриа Тоура само показује са којим је олакшањем дочекан пораз једног племенитог покушаја да се преко спорта приближе два најсличнија народа на планети. Срби и Хрвати. Корона, која је спречила велики тријумф помирења, слављена је по страницама западне штампе и на друштвеним мрежама као једини победник овога тура.

Мени је јасно зашто не воле Ђоковића. Тешко је волети некога ко им у лице каже шта мисли, шта осећа и о чему размишља, а при том осваја све до сада измишљене трофеје. Још приде, долази из народа, који је, по сваком плану “нових светских поредака”, требало одавно да нестане. Стога је јасно да се сваки Нолетов пораз, па макар и од вируса, за којег се не зна ни одакле је дошао ни куда је кренуо, дочекује као тријумф.

Два велика витеза, Вимблдонска шампиона, Ђоковић и Иванишевић, покушали су да учине оно што политичарима није успевало последњих пола века и то на “најврелијем терену” у Задру. Њихова намера је дубоко племенита, али је за “међународне посматраче” изузетно опасна. Јер, шта би се десило на Балкану, када би се његови народи сложили? Да ли је “развијеном свету” потребна таква једна нова сила? И на крају крајева откуда њима право да се мире, и играју тенис без одобрења “одозго”?

Да је лицемерје основна карактеристика Новога света показала је и ова халабука око короне. Ђоковић је проглашен кривим, акламацијом, иако нико од учесника нити гледалаца Адриа Тура није завршио на респиратору нити је, далеко било, био у смртној опасности. У исто време, број мртвих од овог опаког вируса само у Америци добрано премашује број погинулих по разним ратовима које “међународна заједница” води зарад “ширења демократије” и “одбране људских права”

Али, познавајући Ђоковића, дубоко сам уверен да ће идеја о Адриа туру преживети ковид деветнаест, и да ће се играти наредних година. Пријављујем се као добровољац за скупљање лоптица.

И још нешто. Када би данас снимали Надреалисте, она иста двојица “међународних посматрача” који су успели да заваде два играча билијара, пришли би несретном Димитрову и у лимунаду би му сасули пола киле короне”, написао је непоновљиви Неле Карајлић.

Извор: Курир.рс

loading...