Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Најављене нове мере! Ђоковић се одмах побунио: То је немогуће

Јасан став…

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић успротивио се безбедоносним мерама које су најављене на предстојећем УС Опену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је његов велики ривал Рафаел Надал позвао организаторе да обезбеде „безбедне услове“, Србин изнети план сматра „екстремним“.

– Нећемо моћи да идемо на Менхетн, спаваћемо у аеродромским хотелима и бити тестирани два или три пута недељно – преноси британски Би-Би-Си Ђоковићеве речи.

Новаку, тврде страни медији, посебно смета одлука да само један члан стручног штаба може да буде у пратњи играча током турнира.

– То је немогуће. Мислим, потребан вам је тренер, али истовремено и кондициони тренер и физиотерапеут – напоменуо је Ђоковић.

Србин, који је и председник Света тенисера, најавио је да ће о овим питањима разговарати са организаторима у недељама које следе.

С друге стране, Рафаел Надал има другачије мишљење од Новака.

– Да сте ме питали да ли желим да путујем у Њујорк и играм тенис данас, рекао бих вам да је мој одоговор не. Све док турнир не буде организован под екстремно безбедним условима – подвукао је Шпанац.

– Ако не буде тако, нема смисла да га играмо. Морамо да будемо одговорни и пошаљемо јасну поруку човечанству. Није лако организовати велики турнир – истакао је Надал.

Актуелна тениска сезона стопирана је до 31. јула, али још увек није званично објављено када ће почети УС Опен. Планиран је за период од 31. августа до 13. септембра.

Извор: Srbijadanas.com