Србија

ЦРНИ БИЛАНС! Највећи број заражених коронавирусом од почетка пандемије

ПРЕМА ИЗВЕШТАЈИМА последња 24 сата била су рекордна по броју заражених вирусом корона у свету од почетка пандемије, са 248.869 нових случајева.

Румунија бележи рекордно повећање броја заражених вирусом Цовид-19. У последња 24 часа, у тој земљи регистровано је 777 случајева заражених коронавирусом, што представља највећи број заражених у једном дану од почетка пандемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

САД поставила су, такође, нови рекорд у броју оболелих од Цовид-19. Сједињене Државе званично су регистровале јуче више од 77.000 нових случајева, док је број преминулих био највећи од почетка јуна месеца. Услед ширења заразне болести широм Сједињених Држава, јавиле су се државе попут Тексаса и Аризоне, у којима понестаје места у мртвачницама.

Израел уводи рестиктивне мера за викенд. Грађанима ће бити дозвољено да изађу из својих домова, али тржни центри, продавнице, базени, зоолошки вртови и музеји биће затворени почев од петка поподне, па до недеље ујутро. За све дане, окупљања ће бити ограничена на 10 људи у затвореном и 20 људи на отвореном простору, док ресторани могу вршити услуге припремања хране за понети.

Бразил прешао цифру од 2 милиона случајева заражених Цовид-19.

Извор: Новости онлине