Србија

Још један град у Србији увео НОВЕ ХИТНЕ МЕРЕ, ево шта је све забрањено…

Градски штаб за ванредне ситуације у Зрењанину је данас донео нову наредбу, која има за циљ спречавање ширења корона вируса на подручју Зрењанина.

Наредбом Градског штаба за ванредне ситуације, на данас одржаној седници, пооштравају се мере заштите у циљу спречавања ширења епидемије изазване коронавирусом. Између осталог, одлажу се све јавне градске манифестације, скупови и прославе, наређује се употреба заштитних маски у свим затвореним просторима, са одржавањем физичке дистанце од минимум 1,5 метара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Забрањује се и окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од минимум 1,5 м, уз прописане мере личне заштите. Коришћење заштитних маски обавезно је и у парковима, на дечјим и рекреационим игралиштима.

Ово је детаљан списак свих мера:

1. До даљег се одлажу све јавне манифестације, скупови и прославе на територији Града Зрењанина.

2. Наређује се употреба заштитних маски у свим затвореним просторима, са одржавањем физичке дистанце од минимум 1,5 метара, на територији Града Зрењанина.

3. За спровођење тачке 2. ове наредбе задужују се власници/корисници затворених простора.

4. Забрањује се окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од минимум 1,5 метара, уз прописане мере личне заштите.

5. За спровођење тачке 4. ове наредбе задужују се власници/корисници простора.

6. Наређује се привредним субјектима који обављају угоститељску делатност да тежиште делатности преусмере на отворени простор, односно башту, уз примену прописаних мера заштите.

7. За спровођење тачке 6. ове наредбе задужују се привредни субјекти који обављају угоститељску делатност.

8. Наређује се Јавном предузећу „Градска стамбена агенција“ Зрењанин да коришћење купалишта „Пескара“ и „Тиса“ организује на начин којим се обезбеђује безбедност корисника, а које подразумева ограничен број људи и поштовање мера заштите.

9. Наређује се Јавној установи „Спортски објекти“ Зрењанин да на отвореном и затвореном базену организује рад уз ограничење броја посетилаца и примену прописаних мера заштите у циљу безбедности корисника базена.

10. Наређује се коришћење заштитних маски, као и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 метара приликом коришћења паркова, дечјих и рекреационих игралишта.

11. Наређује се јавном градском превознику „Нет Бус“ доо Зрењанин да не дозволи улаз у возила јавног превоза особама које не користе заштитне маске.

12. Наређује се појачан рад свих јавних комуналних предузећа и јавних предузећа, нарочито у погледу прања и дезинфекције јавних површина у циљу обезбеђивања здравствене безбедности грађана Града Зрењанина.

13. Наређује се мерење телесне температуре приликом уласка у објекте јавне намене, као и постављање средстава за дезинфекцију руку и дезобаријера испред улаза у објекте јавне намене.

14. Наређује се Градској управи Града Зрењанина да организује рад тако да надлежна одељења врше надзор над применом мера из ове наредбе.

Извор: Блиц