Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Гаврановић осућен на 30 година затвора због убиства пријатеља

Стаклорезац Филип Гаврановић осуђен је данас на 30 година затвора због убиства свог комшије и пријатеља Николе Остојића.

Злочин који је пунио ступце црне хронике догодио се у Ресавској улици у Београду 3. новембра 2017. у Гаврановићевој стаклорезачкој радњи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се злочин догодио, објасни је управо он у завршној речи.

– Криво ми је што се све тако догодило јер ми је Никола заиста био добар друг. Стално се понавља овде у суду да сам га убио из неког користољубља, али понављам, то није тачно. Ми смо се кобног дана посвађали, а затим и потукли. Страх је учинио своје и ја сам морао да се браним, али нисам хтео да га убијем – казао је стаклорезац.
Гаврановић је, иначе, током изношења одбране признао да је од Николе у више наврата позајмљивао новац.

– На дан убиства Никола је требало да ми позајми 2.000 евра да бих вратио дуг женином најбољем пријатељу. Рекао сам Николи да ћу му вратити тај новац до краја наредне недеље, чим завршим један посао. Попили смо тог дана пола флаше ракије, а затим сам одвезао супругу Ивану на тренинг. Онда сам се опет нашао са Николом, дошао је код мене у радњу, па смо попили још по три-четири чашице ракије – испричао је Гаврановић.

Њих двојица су, према Филиповим речима, након тога наставили пијанку у једном кафићу, где су попили још по неколико пива.
– Супруга је тада већ почела да ме зивка, да ме пита да ли сам узео паре од Николе, што је њега изнервирало, јер је увек говорио како жене не треба да се мешају у мушке ствари. Дао ми је паре, али и наставио да ме вређа. Рекао ми је: „Зашто дозвољаваш тој ку**и да ти командује, докле ћеш да будеш папучар.“ Критиковао ме је и како сам упропастио породичну радњу, да ми се деда преврће у гробу – казао је Гаврановић.

После тога су се вратили у стаклорезачку радњу, где је Никола, по Филиповим тврдњама, наставио да га вређа, па га је у једном тренутку чак и ударио.

– Почели смо да се рвемо, пали смо на под и на нас се обрушила кутија са алатом. Побеснео сам, изгубио контролу и изударао га неким алаткама. Када сам видео да више не помера руке, истрчао сам напоље и исповраћао се. Онда сам отишао по супругу и вратили смо паре њеном другу – казао је оптужени.

Николин леш је у међувремену остао у Филиповој стаклорезачкој радњи, затрпан старим новинама, рамовима од слика и алатом. Гаврановић је ћутао о злочину, па је чак и учествовао у потрази за несталим пријатељем.

Ухапшен је тек после неколико дана, када га је управо супруга Ивана пријавила полицији због сумњивог понашања. Она је убрзо потом поништила брак с њим.

Извор: Информер.рс