Србија

СТАЊЕ ЈЕ АЛАРМАНТНО! Предраг Кон упозорио: Београд је темпирана бомба: Ево шта нас чека

ГОСТУЈУЋИ у јутарњем прогаму на РТС, др Предраг Кон говорио је о епидемиолошкој ситуацији у Србији.

Др Кон осврнуо се на случај преминуле труднице из Ниша, која је била суспектна на ковид-19. У овој установи до сада су преминуле две породиље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мора се видети како се то дешава свуда у свету. Ми труднице нисмо дефинисали као посебно ризичне, код грипа је било дефинисано. Пет трудница са озбиљним стањем нисмо имали у првом удару. То треба пратити и видети.

– Посебно треба с друге стране нагласити, као што је речено, да сама инфекција се може десити сваком, а последице изгледа немају стриктног правила – истакао је др Кон и додао.

„Крива се полако спушта, Београд је темпирана бомба“

Он је додао да се крива полако почиње да се спушта, али реч је минималним померањима.

– Спушта се већ две недеље, али је то толико мало да не бисмо смели да говоримо да је то спуштање… Београд је темпирана бомба и биће све док траје пандемија – рекао је Предраг Кон.

Кон је рекао да то што сада крива попушта, не значи да ће бити трајно спуштање.

– И када се будемо спустили то није тренутак да је престала епидемија – истакао је.

Кон је рекао да је велики проблем то што када Београђани чују да је стабилизација, одмах почну да се понашају као да је све прошло.

– Мој посао је да то објасним да то не сме да се деси, имали смо једно опуштање и ево докле је то довело – истакао је Кон.

Да ли ће бити рестриктивних мера?

Он је коментарисао и да ли би поново могле да буду уведене рестриктивне мере, а рекао је да је то могуће само ако имамо ванредно стање.

– Никада ми нисмо имали овакве мере, у нашој историји никад нисмо користили маске да зауставимо вирус. Имамо ситуацију у којој смо се одредили да нећемо рестриктивне мере – истакао је Кон.

Извор: Новости онлине