Србија

ТЕЖАК ИНЦИДЕНТ НА ПРОТЕСТУ: Погледајте како је полиција пребила дечака са аутизмом (ВИДЕО)

Због инцидента током демонстрација у Новом Саду 8. јула, када су полицајци једног младића, за ког се испоставило да је особа са аутизмом, насред улице бацили са бицикла на земљу и тукли га, Удружење „Аутизам промена за 180“ обратило се директору полиције Владимиру Ребићу. Цео инцидент забележен је видео снимком који данима кружи на друштвеним мрежама.

Како се наводи у писму Удружења „Аутизам промена за 180“, припадници полиције су, према њиховим сазнањима, „без разлога и директног повода“ физички насрнули на особу која је улицом пролазила бициклом 8. јула, током демонстрација у Новом Саду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Један припадник полиције га је оборио, а потом шутирао док је немоћан лежао на земљи. Нажалост ради се о младој особи са аутизмом – наводи се у писму овог удружења.

Из удружења даље наводе да су вољни да полицији доставе све податке које поседују – снимак догађаја, име повређеног младића, име школе коју похађа, али и име и презиме инспекотра МУП Нови Сад за кога се сумња да је применио прекомерену силу.

Снимак ударања младића објављен је на друштвеним мрежама. На њему се види како полицајац у униформи гура младића са бицикла, обара га на земљу, а потом га удара и одлази.

Након тога, како се види на снимку, младићу који седи на земљи, притрчава још један мушкарац у цивилу, шутира га и удара пендреком. Није познато да ли је и тај мушкарац припадник МУП у цивилу.

Редакција „Блица“ обратила се Министарству унутрашњих послова поводом овог случаја, међутим до закључења овог текста нисмо добили одговор.

Извор: Блиц