Србија

ОВО ЈЕ ЦЕЛА СРБИЈА ЧЕКАЛА! Огласила се докторка Кисић и открила: Ево у каквој је ситуацији наша земља у односу на регион

Епидемиолошка ситуација у окружењу разматра се на дневном нивоу и Србија је сада једна од земаља са много повољнијом ситуацијом, изјавила је епидемиолог и члан Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић.

Одговарајући на питање о могућности увођења карантина за оне који се враћају са одмора, она је рекла да се није много тога променило у односу на период кад су донете мере које сада важе, али је истакла да се показало да су мере које су донете имале ефекта јер је у земљама за које је Србија увела обавезан тест на корона вирус забележен пораст броја заражених.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кисић Тепавчевић је истакла да је одлазак у сваку од земаља које имају лошију епидемиолошку ситуацију ризик за унос инфекције.

Она је апеоловала на све грађане који одлазе у те земље да и тамо поштују све мере, а да кад се врате наредне две недеље буду посебно обазриви.

„Много је значајније да се понашамо одговорно и савесно и кад одлазимо и кад се враћамо“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Блиц је раније јавио да Кризни штаб задужен за борбу против корона вируса данас одлучује које ће мере бити пооштрене, а да се разматра и опција увођења карантина.

Извор: Курир.рс/Тањуг