Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ ОТКРИЛИ: Стиже велико невреме и изливање река! Ови делови Србије су први на удару!

У Србији ће данас бити нестабилно време са пљусковима и грмљавином, а локално се очекују и временске непогоде, град, олујни ветар и велика количина падавина.

– На подручју Србије данас се очекује појава обилних пљускова са грмљавином. У првом делу дана више падавина на југозападу, западу и северу Србије, а после подне и увече и у централним и југоисточним крајевима, где може пасти и више од 60 мм кише за 24 х. На југозападу и југоистоку земље пљускови ће локално бити праћени и градом и олујним ветром – стоји у упозорењу РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На бујичним водотоцима горњих токова Западне и Јужне Мораве, Колубаре и Јадра, као и на сливовима Лима, Ибра и Топлице током 05/06. августа могућа су локална изливања.

Ветар ће бити слаб до умерен источних и јужних смерова, крајем дана северни и северозападни.У Банату ујутро и пре подне повремено јак.

Јутарња температура од 16 до 21, највиша дневна од 22 до 27 степени, саопштио је Републички хидрометеролошки завод.

И у Београду облачно, нестабилно и осетно свежије, повремено с кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Ветар умерен источни, повремено и појачан, увече северни. Јутарња температура око 20, највиса дневна око 23 степена.

До 12. августа задржаће се променљиво облацно, али ће бити топлије, на северу са периодима сунцаног времена, а углавном у централним и јузним пределима са краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином.

Извор: Тањуг