Спорт Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Испливале важне ИНФОРМАЦИЈЕ О СМРТИ МАЈКА ОЏА !

Кошаркашки клуб Црвена звезда затражио је хитно отварање истраге од стране Министарства унутрашњих послова Србије и Тужиластва поводом трагичне смрти Мајкла Оџа, сазнаје „Блиц“.

Мајкл Оџо преминуо је у петак од последица срчаног удара у 27. години, и то на индивидуалном тренингу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај 216 цм високи центар, који се, према речима његовог досадашњег клуба, у више него пријатељском односу растао пре два месеца са КК Црвена звезда, пре само месец дана – прележао је инфекцију новим, САРС-ЦоВ-2 типом корона вируса.

Црвено-бели имају информације да Оџо као тешки реконвалесцент који је прележао Цовид-19 током јула, није имао сагласност надлежне здравствене установе да се врати тренинзима.

Звезда је, према сазнањима Блица, тим поводом спремна да достави све информације надлежним органима до којих је дошла, како би се расветлиле све околности које су довеле до тога да је професионални спортиста који није имао дозволу да тренира – то чинио у неадекватним условима од 3. августа 2020, у дворани у којој је нажалост и преминуо 7. августа.

Црвено-бели иначе истичу да је Оџо последње лекарске контроле на којима је био негативан на Цовид-19 обавио тек петог дана августа, два дана пре трагичне смрти – када, по њиховим сазнањима, није добио дозволу за тренинг.

Обдукција докорашњег центра црвено-белих биће обављена у понедељак, 10. августа.

Мајкл Оџо је рођен 5. јануара 1993. у Нигерији, у Лагосу, а после наступа за амерички универзитет Флорида Стејт стигао је у Европу као 24-годишњак. Играо је од 2017. за ФМП, а наредне сезоне стигао у Црвену звезду с којом је најпре освојио АБА Суперкуп, а следеће сезоне, прошлог лета – 2019, постао је АБА и шампион Србије. У Евролиги је минуле сезоне одиграо 22 меча, три као стартер и просечно остваривао 4,1 поен и три скока за око 11 минута указане шансе по утакмици.

Извор: Блиц.рс