Спорт

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ПРЕВРШИЛИ СВЕ МЕРЕ: Новак поново на мети, нећете веровати шта пишу о Ђоковићу

Ко о чему, амерички медији о Новаку Ђоковићу. Тако и познати сајт „Тхе даилy беаст“ доноси скандалозан текст о најбољем српском и светском тенисеру.

Успех једног човека из једне мале Србије изгледа никако не може да буде опроштен. Због тога се сваки потез Новака Ђоковића гледа кроз лупу, а делује да се само чека макар и најмања, па и ненамерна грешка, да Нолета оцрне на сав глас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Новак Ђоковић је највећи магарац у историји професионалног спорта“ наслов је текста на поменутом сајту, којим јасно даје до знања о каквом се новинарству ради (неко са иоле мало културе, не би себи дозволио да напише наведену речицу, а не да је стави у наслов), па онда и не чуди оно што се у тексту може прочитати.

Аутор је наводно волео Новака, али је променио мишљење најпре због Ђоковићевог става око вакцине против коронавируса, уз подсећање како је наш ас имао гуруа Пепеа Имаза годину и по дана и за то време освојио „нула гренд слемова“, а онда и због његовог веганског начина живота. На удар онда долази организација Адриа тура и прича како тенисери без мајица плешу у ноћним клубовима, а после бивају заражени короном. Ту можда долазимо и до кључног проблема, односно одлуке да Ђоковић оснује Удружење професионалних тенисера и објави „рат“ АТП туру, које називају „неком врстом организације за заштиту мушких права тенисера, јер тенисерке нису заслужиле да зарађују исто новца колико и тенисери“.

Посебан осврт наравно иде на УС опен и „случајно испуцавање лоптице у линијског судију“, који је резултовао казном за Новака, али и „смтрним претњама за суткињу“, што је како наводе у тексту само врх леденог брега идиотизма.

Аутор: Гојко Филиповић

Извор: Курир