loading...
Србија

ОГЛАСИО СЕ ТИДОРОВИЋ! Ево шта би требало да ураде они који се враћају у Србију! Открио је када ће почети раст броја заражених!

ЕПИДЕМИОЛОГ Бранислав Тиодоровић изјавио је да повратак у Србију 25.000 туриста са летовања из иностранства може утицати на повећање броја заражених у току септембра, да почетак школске године са собом може донети одређене ризике кад је заражавање у питању али и да је број оболелих од короне директно везан за непоштовање мера.

– Свако ко долази у Србију треба да буде свестан да се собом носи ризик, те би било добро да се нађе у некој врсти кућне изолације. Било да је у питању повратак са летовања или долазак из једног места у друго, сви би требало да имамо ту навику да пазимо како на себе тако и на друге – рекао је за Тиодоровић, који је члан Кризног штаба за борбу против короне.

Он је навео да је важно да студенти, који долазе са оних територија где је епидемиолошка ситуација лошија у односу на Србију, поштују мере и буду на опрезу.

– То се свакако не односи само на оне који долазе, већ на целокупно становништво, јер је примењивање и поштовање мера од изузетног значаја за сузбијање вируса – истакао је Тиодоровић.

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс