Србија

ПОТПУНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Иванка Трамп стиже у нашу земљу! Ево шта ћерка председника САД доноси Србији!

Србију ће ускоро посетити Иванка Трамп, старија ћерка америчког председника Доналда Трампа, која је имала веома важну улогу у делу споразума из Вашингтона који предвиђа помоћ малим и средњима предузећима, али и женском предузетништву у Србији.

Посету Иванке, за коју је познато да има снажан утицај на Доналда Трампа, пре свега када је реч о спољној политици, нашој земљи најавио је председник државе Александар Вучић, а наши саговорници су сагласни да ће боравак Трампове ћерке у Србији из више разлога засигурно бити веома користан за нас…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коментаришући долазак жене коју многи називају „очима и ушима Доналда Трампа“, спољнополитички аналитичар Зоран Спасић за Ало наводи да ће њиме на првом месту бити ојачана економска сарадња Србије и САД.

Сигурно ће бити дочекана на највишем могућем нивоу, нарочито имајући у виду њен положај у Америци. То што ће посетити Београд значајно ће утицати и на даљи развој билатералних односа између Америке и Србије. Она ће нам, колико сам упућен, донети одређени економски пакет, где ће посебан фокус бити на женама у предузетништву, и то је нешто што је заиста добро – наводи он.

Каријерни дипломата Зоран Миливојевић истиче да је веома важно што ће ова посета уследити непосредно након састанака и споразума у Вашингтону.

После тога што је постигнуто у Вашингтону, сада се очигледно ради на даљем продубљивању наших односа с Америком, чиме ће се и потврдити оно што је тамо на том плану договорено, а искључиво мислим на билатералне односе – истиче он.

Иванка се, иначе, сматра једном од најпоузданијих особа у окружењу првог човека САД, а амерички медији је називају „најутицајнијом женом из сенке“ и „будућом председницом САД“. Званично, она у очевој администрацији заузима позицију вишег саветника и има озбиљан утицај на креирање свих политичких ставова председника Америке. Иванка се посебно залаже за права жена и јачање положаја жена у бизнису, о чему често пише на својим друштвеним мрежама.

Иванка Трамп рођена је 1981. као друго дете у првом браку Доналда Трампа са Чехињом Иваном Трамп. Радила је у неколико организација, директорка је једне од очевих фирми, а поседује и своју фирму која се бави модним дизајном. Већ 11 година је у браку са Џаредом Кушнером, који је такође део политичке свите Доналда Трампа, и са њим има троје деце.

Иванка се не слаже с Меланијом

Амерички медији, осим о одличном односу ћерке са оцем, нашироко пишу и о њеним свађама и неслагању с маћехом Меланијом Трамп око места у Белој кући. Њих две никада нису биле у добрим односима, а Иванку називају „првом ћерком“ САД због њеног утицаја на политику оца.

 

 

 

 

Извор: Ало.рс