Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ НЕСРЕЋЕ: Није у питању неисправност мотора авиона, биће формирана комисија

Истанбул — Председник Србије Александар Вучић изразио је саучешће породицама пилота који су погинули у паду војног авиона Миг-21 и рекао да је највећи губитак у људима.

„Није у питању колико то изгледа неисправност мотора и авиона“, казао је он и додао да ће се тиме ипак бавити посебна комисија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Надао сам се бољим вестима. Желео бих да изразим саучешће. Ово су ужасне ствари за нас, веома тешке. Војска и полиција су тешки, одговорни послови“, рекао је Вучић и додао да ће комисије које ће бити формиране у наредном периоду утврдити узроке пада авиона.

На критике да је реч о авионима који су ремонтовани у Русији, Вучић је приметио да увек постоје људи који ће, шта год да се деси, да говоре најгоре о земљи, да могу да остваре неку политичку корист за себе, али да то највише говори о њима.

Авиони нису ни на који начин били повезани са ремонтом у Русији, рекао је Вучић и додао да је реч о старом авиону, који служи за обуку.

Како је рекао, Миг-21 јесте стари авион, али је главни авион у хрватској војсци.

„Овде је највећи губитак у људима“, рекао је он и додао да имамо 10 Мигова 29 који су модернији, а да је овај који је пао био део тренажног процеса.

Подсетимо, потврђено је да су оба пилота из авиона МИГ-21 погинула јутрос када се њихова летелица срушила у рејону Брасине, код Малог Зворника.

Извор: Б92