Србија

БРНАБИЋ ОТКРИЛА: Ево да ли ће бити ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

Фото: Јутјуб

Мандатарка Ана Брнабић вечерас је најавила стратегију државе у трећем таласу коронавируса.

– Не планирамо никакво затварање и забрану кретања, сигурна сам да ћемо успети на неки други начин да ублажимо трећи талас. Што се тиче кафића и ресторана, потребно је пуно инспектора да би све то обишли. Ми наплаћујемо казне, обавила сам разговор и са прекршајним судовима, ми се трудимо да санкционишемо све који не поштују мере. Ми морамо заштитити наше грађане и потрудити се да лечимо и оне који болују од других болести, зато је важно да имамо места у болницама и да нам не буду све болнице у ковид систему поново – објаснила је премијерка Брнабић гостујући у емисији Хит твит.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ана Брнабић изјавила је вечерас да ће нова влада бити влада континуитета од 2014, у њој ће највероватније бити 50 одсто жена и два нова министарства, а водиће никада озбиљнију борбу против корупције и криминала.

„Биће то Влада континуитета од 2014. Радиће са председником у истом тиму, једна од највећих снага Србије је то што смо ми, и ја као председница владе и мандатар и влада, једно са председником Републике“, рекла је Брнабић, којој је председник Србије Александар Вучић поверио мандат за састав нове владе.

Напомињући да не може да прича о коалиционим партнерима и саставу владе, јер мора прво у уторак да добије подршку Председништва СНС, Брнабић је казала да ће у влади највероватније бити 50 одсто жена и два нова министарства.

Према њеним речима, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог ће отворити простор за другачију динамику у друштву.

Том министру неће бити лако, рекла је Брнабић на ТВ Пинк и додала да ће се и остали суочити са озбиљним изазовима у ресору, имајући у виду да Србија бележи најбржи раст економије у Европи.

Сви ћемо морати да дамо све од себе, да наставимо овим путем којим смо кренули, рекла је она Мислим да људи који нас критикују што се толико чекало на владу, наглашава, потпуно другачије гледају на одговорност од нас у СНС и од преседника.

„Што веће поверење, то већа одговорност, а када имате такво поверење које је добила листа ‘За нашу децу’, размишљате каква треба да буде влада, какав програм – да оправдамо све веће поверење грађана“, рекла је Брнабић.

Како каже, није то направите владу за три минута, то је огромна одговорност на нашим леђима, на леђима Александра Вучића, да убразате раст и развој не смо економије, већ и друштва.

Упитана да ли је истина да су неки министри ишли у амбасаде и тражили да буду и даље у њој, Брнабић је рекла да је то тачно али и да је то најгоре што су могли да ураде, и као што је то одавно говорио председник Вучић.

То је најгора моћућа препорука, оценила је она.

Како каже, иако бројеви показују безбедну и стабилну земљу, нова влада водиће никада озбиљнију борбу против корупције и криминала.

„Грађани ће се до краја године осећати безбедније него икада, нико неће бити заштићен“, рекла је она и додала да се осећа много јаче него 2017. када је добила мандат први пут да оформи владу, јер никоме не би било лако да седне у фотељу након Александра Вучића и да покуша да успостави ауторитет.

„Успела сам уз велику подршку Александра Вучића и СНС“, казала је Брнабић.

„Нова Влада ће бити јако добра, биће то људи са изванредном енергијом, фантастична, експозе је спреман, радила сам са тимом десетак дана“, рекла је Брнабић.

Извор: Курир.рс / Танјуг