Регион

Драматично обраћање хрватског премијера! ОВО ЈЕ НАЈГОРИ ДАН ЗА ХРВАТСКУ! Ништа више неће бити исто!

Редовна седница хрватске владе почела је данас са закашњењем, а прва тема је корона вирус и констатација премијера Андреја Пленковића да је у Хрватској данас регистрован рекордан број новозаражених

„Ово је рекордан дан и највећи скок“, рекао је Пленковић поводом саопштења да су у Хрватској у протекла 24 сата регистроване 542 новозаражене особе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пандемија се нажалост убрзава. Јуче је било рекордних 343.000 новооболелих у свету, двоструко више него у јуну“, рекао је Пленковић.

Додао је да се у Хрватској последњих дана бележи забрињавајући тренд.

„У десетак дана број активних случајева повећао се за хиљаду“, рекао је Пленковић.

„Овај вирус је озбиљна пријетња, Неодговорним понашањем угрозавамо и здравље и привреду. Треба поклонити поверење науци и кризном штабу, а не се водити за политиканством“, рекао је Пленковић.

„Ближи се јесен, људи ће бити у затвореном. Циљ је наћи равнотежу између заштите здравља и функционирања економије“, рекао је хрватски премијер и објаснио:

„Нужно је избегавати велика окупљања па чак и породична. Апелујем на солидарност, чувајући себе пазимо и на друге. Кроз одговорно понашање морамо допринијети економском патриотизму“, рекао је Пленковић.

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Индеx.хр