Регион

ТУГА! Преминуо чувени музичар! Имао је само 34 године!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Пре двадесетак дана сазнао је да има злоћудну болест, а његови колеге скрхане су због Рокове смрти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватски музичар Роко Јелић, члан задарске клапе Пунтамика преминуо је у 35. години у задарској болници у среду ујутро. Како кажу из клапе, пре неколико недеља славили су рођење ћерке члана клапе.

– Тад је већ био слабији, рекао је да га боли, да мора у болницу… – говори Марио Штефанић из клапе Пунтамика.

Роко је иза себе оставио двоје малодобне деце, сина и ћерку. Роко је свирао мандолину, а у песми. У клапи Пунтамика био је посљедње три године. Био је асистент у настави на Поморском факултету у Задру.

„Јутрос нас је заувек напустио наш Роко. Човек мирне и добре ћуди, интелектуалац и велики заљубљеник у далматинску музику. Човек, чији су прсти виртуозно додиривали струне мандолине, оставио је тугу у нашим срцима, неверицу и безброј питања без одговора. Остаје нам тек нада и вера да ћемо се опет срести негде горе и заједно да запевамо. Чуваћемо, пријатељу, успомену на тебе, на твој млади живот, успомену на твоју доброту, на твоју песму и твоју мандолину.“

Почивај у миру Божјем, драги наш Роко! Твоја Пунтамика. Тужна је ово објава чланове групе Пунтамика којом су своје обожаватеље обавестили о прераној смрти њихова члана Рока Јелића. Марко Ловрин, члан ове клапе, каже како је Року прије двадесетак дана дијагностикован тешка болест, а иза себе је овај 34-годишњак оставио двоје малолетне деце, сина и ћерку – Имао је несрећну животну причу.

Наиме, пре него што су му дијагностиковали злоћудну болест имао је проблема са желудцем. Роко ми је био пријатељ од детињства. Не знам шта бих рекао. Не знам како ћу на ту сахрану. Један је пријатељ написао на Фејсбуку да је био и остао геније. И то је то. Топла особа с осмехом од уха до уха. У било каквој ситуацији. Никад није показивао никакву нервозу. Био је добар и поштен. Човек који никад неће умрети – рекао је Ловрин за 24 сата.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо.рс/24сата.хр