Спорт

ИЗБИО СКАНДАЛ! Жил Симон открио све: Ово је права истина о допингу Рафаела Надала!

ПРЕ седам година као бомба је одјекнула вест да је Рафаел Надал допингован.

Бивша француска министарка здравља и спорта Роселин Башело оптужила је некадашњег броја један да је пао на допинг тесту 2013. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У тениском свету се не открива јавно када је неко ухваћен у коришћењу допинга, нити колику је казну добио, али се све сазна када изненадаиграч по неколико месеци не игра на турнирима. Рафаел Надал је 2013. године имао „чувену повреду“, због које није играо седам месеци, али ми знамо да је у ствари био позитиван на допинг тесту, рекла је Башело у телевизијском интервју за канал “Гранд8”, а пренео је шпански “Ас”.

Надал је после и тужио фамозну министарку, па је стављена тачка убрзо на тај случај.

О тој теми, као и многим другима, писао је француски тенисер Жил Симон.

Симон је објавио аутобиографију „This Sport That Makes You Crazy“ у којој је говорио и о наводним везама Рафаела Надала и доктора Еуфемијана Фуентеса. У питању је особа која је била и у затвору због допинг скандала са шпанском бициклистичком репрезентацијом, а постојале су спекулације у медијима да су њих двојица били изузетно блиски.

Надал је све демантовао, а Симон се добро сећа тог периода…

– Тешко је некима било да појме у то време да Рафаел Надал може да буде бољи од Роџера Федерера. Због тога смо и ширили гласине да се допингује…“, написао је искрени Жил Симон.

– Надал се не уклапа у профил тенисера. Ето, никада нисмо разговарали о грађи Роџера Федерера који нема баш много тога што би могао да завиди Надалу. А онда у Аустралији са 35 година одигра пет сетова, то је невероватно… Али, нико није обратио пажњу на то“, додао је Француз.

У својој аутобиографији Жил Симон се дотакао и теме „недодирљивости Федерера“, односно рекао је да ћемо тек када Новак Ђоковић и Рафаел Надал буду имали више гренд слемова схватити да су већи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс