Србија

КУРТИ НЕ ОДУСТАЈЕ, СПРЕМИО ЈЕ ЊИХ! Да ли ће исход свега бити најцрњи сценарио за Србију!?

Такозвани ‘косовски премијер’ Аљбин Курти спремио је своје ‘градоначелнике’ који би требало да преузму власт на северу покрајине!

Курти је, како преносе приштински медији, већ ‘сертификовао’ четири кандидата своје партије који ће учествовати на нелегалним изборима за градоначелнике четири српске општине на северу Косова и Метохије. Ови ‘избори’, које бојкотује Српска листа која је освојила више од 90 одсто гласова на претходном гласању, заказани су за 18. децембар. Куртијев план је да у општинама Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић кандидује Бетима Османија, Љуљзима Хетемија, Флатрона Хасанија и Фетаха Пеција!?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Анђелковић, бивши шеф Извршног већа за КиМ, коментаришући све ове наводе, каже да ти избори никако не могу да буду легитимни и легални.

– Аљбин Курти чини све да изазове масовни инцидент и сукоб са Србима. То је потпуно јасно и на то указује одлука да на силу спроведе локалне изборе на северу покрајине. Пошто му то до сада није успело, прешао је на нову фазу увођењем ‘апартхејда’ на северу Косова и Метохије – упозорава Анђелковић.

Посланик СПС Дејан Раденковић тврди да ‘премијеру’ лажне државе неће успети план у вези са ванредним изборима на северу покрајине.

– То што Курти ради је рачун без крчмара. Бриселски споразум је практично поништен, зато су Срби и изашли из приштинских институција. Куртијеви ‘избори’ су покушај да се изиграју сви договори из Брисела, да се обману европске институције и да се на крају изиграју и приштински прописи. Не може да прође та ‘игра’ са Куртијевим кандидатима. Ти избори немају легитимитет, нико неће изаћи на биралишта. Ту нема ни ‘Д’ од демократије, већ само грубо кршење права Срба – истиче Раденковић.

 

Извор: Информер