Србија

ОДРЖАНА ВОЈНА ВЕЖБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ! Председник Вучић одушевљен послао ЈАСНУ ПОРУКУ!

Више не тучемо насумично, можемо да погађамо врло прецизно и дању и ноћу… Председник Србије Александар Вучић, говорећи ово, није скривао задовољство јуче након вежбе на полигону у Никинцима, где је приказана најмодернија опрема Војске Србије. У фокусу је била употреба дронова.

Шеф државе поручио је да су сви видели како делују беспилотне летелице и роботизоване машине, те да је задовољан јер је мислио да смо у већем заостатку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Видели сте нешто што нисте могли да видите у нашој земљи до сада. Први пут на делу Обада, Врабац и Пегаз, који је наводио наше Орлове, а они непогрешиво погодили своје циљеве.

Председник је рекао да наша земља покушава и са приватним сектором да развија беспилотне летелице и друго оружје.

– Видели сте малог Милоша како је једнократним, ракетним бацачима зољама све погодио. Добро је да то све видимо јер морамо брзо да радимо, да напредујемо, важно је да у сваком тренутку земљу зашитимо и сачувамо – истакао је он.

Вучић је казао да ће УТВА морати да прави беспилотне летелице и да се нада да ће од априла кренути серијска производња.

– Наручили смо много дронова камиказа и почињемо сада да их правимо. Верујем да ћемо са приватним сектором моћи да, ако се све то утегне и поправи, направимо добру сарадњу и добар посао за нашу војску – закључио је он. Вежби су присуствовали и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

Посебне похвале за Пасарс

Председник је посебно говорио о Пасарсу, систему који је побрао све похвале.

– За Пасарс сам молио осам или девет година. Видео сам да је и египатски председник генерал Абдел Фатах ел Сиси, када је обилазио приказ наоружања, рекао да му је био веома важан Пасарс. Страшно оружје – противоклопно, противвазуплоховно и противпешадијско – нагласио је Вучић.

 

Извор: Ало