Србија

ОД СУТРА КРЕЋЕ ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА! Возачо на ово обратите пажну, ево до када траје акција полиције!

Саобраћајна полиција ће од 6. до 12. марта појачати контролу коришћења сигурносног појаса и начин превожења деце у возилима, поводом међународне акције појачане контроле саобраћаја, која се спроводи у 30 држава чланица организације „Мрежа саобраћајне полиције Европе“.

Невезивање појаса један је од највећих проблема у области безбедности саобраћаја“, каже се у саопштењу МУП-а, и додаје да је у току прошле године због некоришћења сигурносног појаса у саобраћајним незгодама погинуло 97 возача и 47 путника у путничким возилима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима из саопштења, у току прошле године је свега 48 одсто погинулих возача и 35 одсто погинулих путника користило појас у тренутку саобраћајне незгоде.

У току 2022. године је због некоришћења сигурносног појаса саобраћајна полиција санкционисала 195.226 учесника, док су због непрописног вожења деце кажњена 2.574 лица, наводи се у саопштењу.

Из саобраћајне полиције су најавили да ће предузимати мере према свим лицима која за време вожње моторних возила не буду користила сигурносне појасеве на предњим и задњим седиштима, као и према онима који децу буду превозили на непрописан начин.

 

Извор: Ало