Здравље

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Притајени симптом ковида 19 крије се у вашим ушима! Ако чујете овај звук обратите се лекару!

НЕКИ пацијенти који болују од ковида 19 пријавили су необјашњив губитак слуха. Раније ове недеље, један мушкарац је пријавио губитак слуха у комбинацији са шумом у левом уху.

Тинитус је назив за појаву необјашњивих звукова, укључујући звоњаву, зујање, шиштање или пулсирање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Научници су недавно позвали лекаре да пазе на знакове тинитуса јер је то можда недовољно дијагностификован симптом корона вируса.

– Упркос значајној литератиру о ковиду и различитим симптомима повезаним са вирусом, недостаје дискусија између ковида и слуха – истичу научници са Универзитетског колеџа у Лондону.

Они су у извештајима објављеним у журналу БМЈ Цасе Респорт написали да су губитак слуха и зујање у ушима симптоми који су примећени код многих пацијената који болују од ковида 19 и вируса грипа.

– С обзиром на широко заступљено присуство вируса у популацији и значајан губитак губитка слуха, важно је ово додатно истражити.

Ипак, само зато што чујете да вам „уши звоне“, не мора нужно значити да имате корона вирус. Тинитус обично није знак ничег озбиљног, а већ постоји низ третмана за ово стање. Узрок могу бити дијабетес, анксиозност, па чак и узимање одређених врста лекова.

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс