Србија

ПОНОВО СЛЕДИ ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ? Мило зове ЕУ да му помогне и поново прети сукобима! Ево шта се дешава!

Ђукановић поручио да ће свој мандат искористити до краја како не би дошло до стварања Велике Србије, коју подупире Српска православна црква!?!

Поражени црногорски председник Мило Ђукановић у све већој је параноји! Он од Европске уније захтева да му помогне око новонастале ситуације у Црној Гори, али истовремено својим грађанима прети новим сукобима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђукановић је у изјави за медије из региона посебно назначио да је разочаран немешањем западних центара моћи у унутрашње ствари Црне Горе!?! Са друге стране, навео је да ће свој мандат искористити до краја како ‘не би дошло до стварања Велике Србије, коју подупире Српска православна црква’! Само може да прети Према његовим речима, за судбину Балкана требало би да буду сви заинтересовани, пре свега ‘локомотива Европе, а то је ЕУ’.

– Уместо тога, оставили су овај регион на милост и немилост неким другим утицајима који нису везани само за Балкан. Мислим да греше сви који верују да Црна Гора није од толиког геополитичког значаја да би се Русија морала тако пасионирано бавити променом власти у Црној Гори. Мислим да је то што се дешава у нашем региону саставни део једне антиевропске офанзиве која се води из Москве са циљем рушења европских вредности – рекао је Ђукановић, додајући да ће се свим средствима супротставити било коме ко покуша да угрози опстанак и слободу Црне Горе, упоредивши то с одлуком да се 1941. године подигне устанак против фашистичких окупатора!?!

– Мандатар за састав нове владе Црне Горе Здравко Кривокапић без сумње је представник СПЦ у новој парламентарној већини, а та црква је 1989. године дошла са циљем потирања разлика између антифашиста и сарадника фашиста. Ми смо поносни на нашу антифашистичку борбу. Нисмо допустили никоме да угрози и то што је наша идентитетска вредност. Против тога ћемо се борити свим средствима, укључујући и она која су користили наши преци – ‘објаснио’ је Ђукановић.

Коментаришући ове сад већ отворене претње, главни и одговорни уредник портала ‘Борба’ Дражен Живковић каже да је Ђукановић прошлост за Црну Гору и да његове изјаве више нико не доживљава озбиљно.

– Он је прошлост и за ЕУ. То што сада запаљивом реториком подиже тензије, има за циљ да заустави осипање његове странке. ДПС је у великом проблему, прете им растакање, поделе и тензије у наредном периоду и Мило сада покушава да остане у центру збивања и да подигне морал посрнулом бирачком телу. Међутим, сав посао му је узалудан. Он је прошлост, ДПС је прошлост. Следи им ванредни конгрес партије и тек се очекују даљи страначки ломови. Нема он више ни снаге ни механизама да се супротстави народној вољи. Остало му је само да прети, али то стварно данас тужно изгледа… – објашњава Живковић.
Истрошени западни играч

Рајко Петровић, истраживач Института за европске студије, истиче да су Ђукановићеви потези у ствари потези очајника.

– ЕУ и САД су већ поздравиле избор Алексе Бечића на место председника скупштине и изразили задовољство чињеницом да нова влада неће променити спољнополитички курс претходне. Ђукановић је истрошен западни политички играч који је одавно неупотребљив, те као такав непотребан у наредном периоду. Очигледно да Запад даје подршку Кривокапићу и Абазовићу и не верујем да ће дозволити значајније опструкције од стране Ђукановића када је реч о формирању владе. Са друге стране, Ђукановић је последња особа која некоме може да држи лекције о фашизму, с обзиром на то да је он за званичну химну Црне Горе узео текст Секуле Дрљевића, црногорског фашисте и усташе из Другог светског рата – закључује Петровић.

 

 

 

 

Извор: Информер.рс